Apo'ya destek olmaya çalışan HDP'li vekil polisi köpek gibi ısırdı

Apo'ya destek olmaya çalışan HDP'li vekil polisi köpek gibi ısırdı

Diyarbakır’da HDP’lilerin bebek katili Apo'ya sözde tecridin kaldırılması için izinsiz düzenlemek istediği gösteriye polis müdahale etti. Müdahalede HDP'li vekil polisin kolunu köpek gibi ısırdı. 

Bebek katili PKK elebaşı terörist Apo için sözde tecrit gerekçesiyle "Ölüm orucu" adı altında gösteri yapan PKK destekçileri ve HDP'liler için düzenlenmek istenen eylemde olaylar çıktı. 

İzinsiz gösteri yapmak isteyen bebek katili katil Apo ve PKK destekçileri ve HDP'lileri engellemeye çalışan polis ile çıkan arbedede HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun bir polisi kolundan köpek gibi ısırdı.

EMNİYET MENSUPLARI SERT KARŞILIK VERDİ

Terör örgütü PKK elebaşı katil Apo için yasa dışı eylem yapmaya çalışan HDP'li vekilin polis memurunu köpek gibi dişlemesi gerilimi artırmasına sebep oldu. Bu nedenle polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

hdplivekil-isirik-siyasetcafe.jpg

HDP eliyle gerçekleşen provokasyonda PKK elebaşı Apo için sözde "Ölüm orucu"ndaki PKK destekçisi yakınları için eylem yapmak isteyenlere polisin müdahalesi sert oldu

PKK DESTEKÇİSİ YAŞLI BİR KADIN POLİSE TOKAT ATTI

Yasa dışı gösteride yaşlı bir kadın, kendisini olay yerinden uzaklaştırmak isteyen bayan polis memuruna önce tokat attı. Tokat polise isabet etmeyince aynı PKK destekçisi aile yakını olan yaşlı kadın bu sefer de polisi iterek düşürmek istedi. Bu hareketler üzerine bayan polis memurunu meslektaşları zorlukla sakinleştirdi.

İşte HDP'li vekilin polisi köpek gibi ısırması ve yaşlı bir kadının provokasyonu:

CHP, APO İÇİN AÇLIK GREVLERİNE HASSASİYET İSTEDİ 

Öte yandan, HDP'li Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine CHP, Genel Yardımcılarından Orhan Sarıbal'ı apar topar Diyarbakır'a gönderdi.

CHP’li Sarıbal, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında bebek katili Apo için sözde tecridin kaldırılması için cezaevlerinde binlerce insanın açlık grevinde olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Yaşam hakkının en kutsal haktır. Bunu kişi ve isim ayırmaksızın cezaevlerinde olan insanların yaşam hakkının güvencesinin de devlete ait olduğunu, o yüzden bütün onların sağlığı ve talepleri ile ilgili kaygılarının olduğunu, devletin ve hükümetin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Açlık grevlerine ilişkin zaman zaman açıklamalarımızı yapıyoruz. Cezaevlerindeki açlık grevindeki bütün vatandaşların kim olursa olsun yaşam hakkı kutsaldır. Bu kutsallık üzerinden ilgililerin gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz."

DEMİRTAŞ CHP'YE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Yine, BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulunan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş CHP'ye verdikleri destekten dolayı bazı istekleri olmuştu. Demirtaş CHP'den teşekkür değil icraat beklediklerine dair açıklamasında şunları söylemişti;"CHP'li belediyelerin bize diyet borcu değil; halkın tamamına eşit, adil, şeffaf, demokratik hizmet borcu vardır. Ama CHP Genel Merkezi sosyal demokrat kimliğine uygun olarak demokrasi ve barış adına cesur politikalar, çözüm önerileri geliştirmek durumundadır." 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.