Kılıçdaroğlu'nun İstanbul açıklaması "CHP yapmadı ama bilmediğimiz birileri..." 

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul açıklaması "CHP yapmadı ama bilmediğimiz birileri..." 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimleri için "Hakimin vicdanıyla hukukun içinde bir karar vermesini bekliyoruz." dedi

31 Martta bir çok usulsüzlükler ortaya çıkması üzerine AK Parti ve MHP en son olağanüstü başvuru ile İstanbul seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurmuştu. YSK ilçe seçim kurullarından ilgili bilgi ve belgeleri istemişti. İlçe seçim krulları en geç bugün YSK'nın istediği bilgi ve belgeleri teslim edecek. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimleri için "Hakimin vicdanıyla hukukun içinde bir karar vermesini bekliyoruz." dedi

DİNİ VE MİLLİ BAYRAM VURGUSU

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada dini ve milli bayram hassasiyeti göstererek şöyle konuştu: "Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olsun. Ne olacak, bu imkanların sağlanması lazım. Çocuklarımız için her şeyi yapacaksınız. Çocuklarımız rahat rahat gidecek evine rahat rahat gelecek. Yoksulluk envanterini yapacaksınız."

İSTANBUL SEÇİMLERİ NİÇİN SONUÇLANMIYOR?

Kılıçdaroğlu itiraz sürecinde İstanbul için yapılan iddialar ile ilgili bilgi ve belgeleri ilçe seçim kurullarından istemiş ve karar aşamasında şu açıklamayı yaptı: "İstanbul seçimleri niçin sonuçlanmıyor? YSK itirazları bitirdi İstanbul’a gelince karar çıkmıyor? Ya arkadaşlar siz bütün geçersiz oyları sayacağız dediniz sayıldı, sonuç değişmedi. Altı ilçede bütün oylar sayıldı. Sonuç değişmedi. Ne yapmak istiyor Yüksek Seçim Kurulu. Devletin gücünü arkasına almış seçimi iptal ettirmek için her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. 

"CHP YAPMADI AMA BİLMEDİĞİMİZ BİRİLERİNİN..."

İstanbul seçimleri bir demokrasi tercihi noktasına gelmiştir. Ya demokrasiden yana ya demokrasi dışı bir uygulama olacaktır. Adı üstünde Yüksek seçimi Kurulu. Onların yetkilileri söylüyor, CHP yapmadı ama bilmediğimiz birilerinin henüz tam olarak bilmediğimiz bir şeyler yaptığını biliyoruz diyor. YSK bunları ciddiyle alıyor. Siz hakimsiniz bu saçmalıklar ciddiye alınır mı? Bu işte bir gariplik olduğunu hissediyorum diyor. 

"YSK DAHA ÖNCE VERDİĞİ KARARLARA UYMAK ZORUNDA"

Kılıçdarooğlu bir taraftan 'YSK'ya baskı yapılıyor' derken diğer taraftan ise YSK'ya talimat gibi açıklamalar yapmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun suçladığı YSK'ya talimat verir gibi yaptığı açıklama şu şekilde:

"YSK, daha önce verdiği benzer kararlara uymak zorundadır. YSK, sahte delilleri elinin tersiyle itmelidir. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde oluşturduğu baskılara boyun eğmemelidir. 

"İKTİDARIN DEMOKRASİYE KARŞI KURDUĞU KUMPASI YSK REDDETMELİ"

YSK, kazanıncaya kadar seçim yapacağız anlayışını reddetmek zorundadır. Türkiye’de gerçek anlamda hakimler var mı, yok mu? Bunu göreceğiz. YSK üyeleri, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Aksi halde adalet dağıtamaz. İktidar sahiplerinin demokrasiye karşı kurduğu kumpası YSK reddetmeli.”

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.