Apple yeni amiral gemisi iPhone12’yi tanıttı

Apple yeni amiral gemisi iPhone12’yi tanıttı

Apple yeni amiral gemisi iPhone12’yi tanıttı, işte yeni iPhone12’nin özellikleri ve fiyatı. iPhone 12 Mini ve Pro fiyatı ne kadar, kaç TL? iPhone 12 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak?

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, dün gece yaptığı lansman ile birlikte yeni telefonları İphone 12, İphone 12 Mini ve Pro fiyatlarını ve teknik özelliklerini açıkladı.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından canlı olarak takip edilen lansman, iPhone kullanıcılarını da heyecanlandırdı. İphone 12'nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de A14 Bionic işlemci oldu.

Peki, İphone 12, İphone 12 Pro, İphone 12 Pro Max ve İphone 12 Mini fiyatı ne kadar, kaç TL? İphone 12 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? İşte tüm bu soruların yanıtları…

HomePod Mini

Apple'ın yeni nesil Bluetooth speaker'ı HomePod mini tanıtıldı! Kompakt ve çekici tasarım, üst kısmında arka aydınlatmalı dokunmatik kontroller yer alıyor.

HomePod mini, minik tasarımının yanı sıra dört temel özelliğe sahip. Ses kalitesi, akıllı asistan özellikleri, gizlilik ve güvenlik.

 

apple-homepod-mini.jpg

HomePod mini'ye güç veren işlemci ise S5 çipi. İçinde bulunan işlemci sayesinde yakınında bulunan iPhone'u algılarken telefonda çalan müziği otomatik olarak çalmaya başlıyor. Farklı birçok müzik servisini de destekliyor.

iPhone 12

Merakla beklenen yeni Apple telefonlarından iPhone 12'nin 6.1 inç OLED ekranı daha yüksek çözünürlüğe, kontrast oranına ve piksel yoğunluğuna sahip. Dolby Vision, HDR gibi teknolojileri destekliyor.

 

apple1.jpg

iPhone 12'nin kullandığı ekranda özel olarak tasarlanan Ceramic Shield ile birlikte Corning iş birliğiyle geliştirilen sağlam cam yer alıyor. Bu cam düşmelere karşı dört kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.

A14 BIONIC İŞLEMCİ

Tanıtılan ilk iPhone modeli olan iPhone12'ye Apple'ın geliştirdiği A14 Bionic işlemci güç veriyor.

OYUN PERFORMANS ÇOK İYİ

Oldukça güçlü bir işlemci olan Apple A14 Bionic, 6 çekirdekli CPU ve 4 çekirdekli GPU barındırıyor ve oyun performansı çok iyi.

 

apple6.jpg

Apple, iPhone 12'nin arka yüzünde yeni nesil çift kamera kurulumu kullanıyor.

MagSafe

MagSafe ile Apple kablosuz şarja yeni bir standart getiriyor. İşte karşınızda Apple'ın yeni ürünü MagSafe...

 

apple7a.jpg

MagSafe, gelişmiş yapısıyla dikkat çekerken, güçlü mıknatısıyla uyumlu aksesuarlarla sıkı şekilde bağlanacak ve şarj edilecek.

iPhone 12 Pro

Ve sıra iPhone 12 Pro'da... Dört farklı renk seçeneğiyle gelen yeni iPhone 12 Pro, paslanmaz çelik gövdeye sahip ve Ceramic Shield ekran camı, IP68 suya ve toza dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor.

Cihaz, aynı zamanda MagSafe aksesuarlarıyla uyumlu.

 

apple4-001.jpg

iPhone 12 Pro ile yapılan çekimlerin karşılaştırmalı görüntüsü: Ultra geniş açı, geniş açı ve telefoto...

iPhone 12 Pro'da Apple A14 Bionic işlemci yer alıyor. Bu işlemcide yer alan Görüntü İşaret İşlemcisi ise gelişmiş kamera özellikleri sunuyor. Her bir kamera Deep Fusion'ı destekliyor.

iPhone 12 Pro, özellikle kamera tarafında oldukça iddialı bir telefon. Arkas yüzünde üç adet 12 megapiksel kamera yer alıyor. Apple bu kamera sistemini Pro Camera olarak duyuruyor.

 

apple-on-yuz.jpg

iPhone 12 Pro'nun büyük ekranlı modeli olan iPhone12 Pro Max'in ekranı 6.7 inç büyüklüğe sahip. Telefonun büyüklüğü ise iPhone 11 Pro Max ile aynı, bu önemli bir detay...

apple9.jpg

Apple'ın amiral telefonları olan iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te Deep Fusion daha da geliştirilirken Apple ProRAW olarak adlandırılan yepyeni bir özellik de geliyor.

iPhone 12 Pro serisinde yer alan bir diğer sürpriz ise LIDAR sensörü oldu. Bu sensör sadece artırılmış gerçeklik için kullanılmıyor; hızlı netleme, Gece modu ve düşük ışıkta performansı iyileştirme gibi birçok kamera işlevi için de kullanılacak.

 

apple5-001.jpg

iPhone 12 Pro’da 999 dolar olan başlangıç fiyatı iphone 12 Pro Max’te ise 1099 dolar olacak.

İPhone 12 Mini ve iPhone 12 Pro Max

Apple'ın minik telefonu iPhone12 mini ile iPhone 12 Pro Max, 6 Kasım'da yurt dışında ön siparişe açılıyor.. 13 Kasım'da da yine yurt dışında satışa sunulacak.

 

apple7b.jpg

iPhone 12 mini’nin fiyatı 699 dolardan başlarken, iPhone 12’nin başlangıç fiyatı ise 799 dolar olarak duyuruldu.

ARTIK KUTUDAN ŞARJ ADAPTÖRÜ VE KULAKLIK ÇIKMAYACAK!

Bu arada Apple, iPhone 12 serisiyle birlikte kutu içerisinden çıkan kulaklık ve şarj adaptörü uygulamasına da son veriyor. Yeni iPhone'ların alanlar, kutularını açtığında cihazla birlikte sadece Lightning kablosu ile karşılaşacaklar.

 

apple2-001.jpg

Yeni iPhone'larda aksesuarlar da bulunabilecek:

Aslında iPhone 12 modellerinde kullanıcıları için kablosuz şarjda bir kolaylık sağlamak isteyen ve çözüm olarak MagSafe'le karşımıza çıkan Apple, telefon koruyucularına eklenen mıknatıs sayesinde daha da fazlasını sunabilecek. iPhone 12 kullanıcıları, mıknatısla telefonlarını kablosuz şarja daha kolay yerleştirebilecekler.

DENİZ TEOMAN TANITTI

iPhone 12 mini ve iPhone 12 modellerinde bulunan MagSafe teknolojisi iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te de yer alıyor. Daha hızlı kablosuz şarj için tasarlanan MagSafe teknolojisini Apple'da Başkan yardımcısı olarak çalışan Deniz Teoman tanıttı.

 

apple3.jpg

2005 yılından bu yana Apple'da çalışan Teoman'ın ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nde kendi adına kayıtlı onlarca patentinin bulunduğunun da altını çizelim. 1988 yılında Michigan Üniversitesi'nden yüksek lisans alan Deniz Teoman, Apple'daki iPhone ve iPad ekosistemine dahil olmadan önce Macintosh'ta donanım tasarımcısı olarak görev yapmış.

15 yılı aşkın süredir Apple'da çalışan Teoman, şu anda şirketin Donanım Sistemleri Mühendisliği biriminden sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor.

iPhone 12 serisi ile birlikte hem yeni bir teknoloji hem de yeni bir aksesuvar kategorisi olarak tanıtılan MagSafe ile daha hızlı kablosuz şarj için mıknatıslar hizalanıyor. MageSafe destekli ürünler, telefon kılıfı veya cüzdan gibi aksesuarlardan oluşuyor.

 

apple4-002.jpg

13 YILDA 30 FARKLI MODEL ÇIKARDI

Apple'ın tanıttığı bu yeni 4 model ile birlikte ilki 2007 yılında çıkan iPhone serisindeki telefonların sayısı da 30'a ulaştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.