Arakanlı Müslümanlar için ev yapılacak

Arakanlı Müslümanlar için ev yapılacak

İzmirli öğrencilerin başlattığı yardım kampanyasıyla Arakanlı Müslümanlara ev yapılacak. Ayrıntılar haberde;

Myanmar ordusunun katliam ve zulmüne maruz kalan Arakanlı Müslümanlar, göç ettikleri Bangladeş’te yapılan yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor.

Türkiye, Arakanlı on binlerce mülteciye yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Arakanlı Müslümanların barınma ihtiyacını karşılamak için harekete geçen İzmirli öğrencilerden destek geldi.

1234_2463.jpg

Deniz Feneri Derneği'nin başlattığı "Arakanlı Mültecilere Konut Projesi"ne , İzmir Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, barınma problemi yaşayan Arakanlılar için yardım kampanyası başlattı.

Öğrencilerin başlattığı yardım kampanyasında toplanan bağışlarla Arakanlı Müslümanlar için 6 ev yapılacak.

20180403_2_29602035_32326690_high-001.jpg

Okul Müdürü Hasan Ali Yazıcı, okul olarak her yıl ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası düzenlediklerini belirtirken, “Arakanlı Müslümanlar için kalıcı bir yardımda bulunmayı istedik. Ev konusunda neler yapabileceğimizi düşündük. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin ciddi gayretiyle hamdolsun 6 eve ulaştık. Makbuz karşılığında bağışları Deniz Feneri'ne teslim ettik, evlerin yapım aşamasını da takip edeceğiz.” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.