Asker ailelerine müjde: Devlet karşılayacak

Asker ailelerine müjde: Devlet karşılayacak

Torba yasa kabul edildi, askere gideceklerin ailelerine müjdeli haber geldi. İşte detaylar;

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, ekonomi alanında değişiklikler kapsayan torba yasa kabul edildi.

Kabul edilen torba yasaya göre; er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı sayılmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları, devletin bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında sayılacak.

Bu yasa ile birlikte er ve erbaşların bakmakla yükümlü oldukları aileleri sigortalı çalışanların haklarına sahip olacak.

Torba yasada sigorta ile ilgili düzenlemeler şöyle sıralandı:

-Er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı sayılmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları, bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında sayılacak.

-Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalılara ilişkin matrah, oran ve esaslar üzerinden, bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ile borsaların sandık statülerine tabi personel için verilen teşvik uygulaması kaldırılacak.

-Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak.

-Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamayacak. Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşükse aradaki fark Hazine'den tahsil edilecek. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri gereğince bağlanan kısmi aylıklar için bu hüküm uygulanmayacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.