Askeri kışlaların şehir dışına taşınması artık zorunlu!

Askeri kışlaların şehir dışına taşınması artık zorunlu!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, şehir içinde kalan kışlaların şehir dışına taşınmasının zorunlu hale geldiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun vermiş olduğu soru önergesini cevapladı. Askeri kışlaların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin barış ve seferdeki görevlerine yönelik olarak teşkil edildiğini söyleyen Canikli, “Birliklere verilen görevler ve teşkilat değişiklikleri zaman zaman kışlaların kapatılmasını, birleştirilmesini ve gerektiğinde yer değiştirmesini zorunlu kılmaktadır. Ayrıca, ilk kurulduğunda büyük çoğunlukla şehrin dışında olan kışlalar, zamanla nüfusun artması ve şehrin büyümesi gibi sebeplerle şehir merkezlerinde kalmışlardır. Bu kışlalarda eğitim ve özellikle atış yapmak zorlaşmış, aynı zamanda vatandaşları da rahatsız eder hale gelmiştir. Şehir içinde kalan kışlaların şehir dışına taşınması zorunlu hale gelmiştir.

Öte yandan; 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişimine iştirak eden Ankara Etimesgut ve Mamak, İstanbul Esenler ve Maltepe'deki tank ve zırhlı birlikler ile Ankara Güvercinlik, Akıncı ve İstanbul Samandıra'da bulunan helikopter ve uçaklar şehir dışına taşınarak uygun garnizonlara konuşlandırılmıştır” açıklamasında bulundu.

Bakan Canikli, taşınan kışlalara ait arazilerden bir kısmının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin devam eden ihtiyaçları çerçevesinde kullanılmaya devam edileceğini, TSK'ca kullanılmayacak arazilerin ise kamu yararına olacak şekilde değerlendirileceğini de ifade etti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.