Ataklı ve Mahalli’yi Baykal'a Erdoğan kovdurdu

Ataklı ve Mahalli’yi Baykal'a Erdoğan kovdurdu

Can Ataklı ve Hüsnü Mahalli’nin Halk TV’den kovulmasının ardından müthiş iddialar arka arkaya geliyor.

Doğan Medya’nın satılarak Demirören Grubu’na geçmesiyle beraber, muhalefet ve Sol’un en önemli yayın organlarından Halk TV’de de müthiş gelişmeler yaşanıyor.

Muhalif kimliğiyle bilinen ünlü gazeteci yazar Can Ataklı ve arkasından Esad’a olan yakınlığıyla bilinen Hüsnü Mahalli Halk TV’den kovuldu.

Medya Mahallesi programını yaparken Mahalli’nin tutuklanmasıyla kendi isteğiyle kanaldan ayrılan Ayşenur Arslan’ın yeniden Halk TV’ye dönmesi medya kulislerini iyice hareketlendirdi.

gezi.jpg

Halk TV’de yaşananlar kanal ve CHP içerisinde büyük fırtınalar yaratırken, müthiş iddialar da arka arkaya geliyor.

BAYKAL KOVDURDU!

Uzun süredir tedavi gören CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Almanya’dan dönmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini hastanede ziyaret etmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Baykal’ı ziyaret etmek istemiş ancak hem Almanya’da hem de Türkiye’de Erdoğan'da aranmayan “hijyen şartları” gerekçesiyle kendisiyle görüştürülmemişti.

bah.jpg

CHP’ye yakın kaynaklar Halk TV Genel Yayın Müdürü Şaban Sevinç’in Baykal’dan izin almadan su bile içemediğinin herkesçe çok iyi bilindiğini söyleyerek, Hüsnü Mahalli ve Can Ataklı’nın kovulma talimatının bizzat Deniz Baykal tarafından verildiğini ifade ediyorlar.

Hüsnü Mahalli için “Susarak bağırıyorum” diyen Ayşenur Arslan şimdi neden sessiz?

BAYKAL’DAN CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK

Ankara kulislerinde fırtına gibi dolaşan bir başka iddia ise; CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Halk TV’nin gerçek sahibi olduğu yönünde.

Baykal’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kurulan CUMHUR İTTİFAKI'na kapalı destek vereceği siyaset kulislerinde yankılanıyor. İddialara göre, Baykal'ın ABD vatandaşı olan kızının AK Parti'den Milletvekili adayı olacağı konusunda anlaşıldığı, Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın Cumhur ittifakından aday olacağı ifade ediliyor.

erd.png

KOVULMALARINI ERDOĞAN MI İSTEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye muhalif kimliğiyle bilinen Halk TV’de yaşanan bu gelişmeler siyaset ve medya kulislerinde Can Ataklı ve Hüsnü Mahalli’nin kovulmasını Deniz Baykal’dan Erdoğan’ın istediği şeklinde değerlendiriliyor.

baykal2.jpg

FETÖ’DEN ODASI ARANMAK İSTENMİŞTİ

Deniz Baykal’ın kızı olan Prof. Dr. Aslı Ataman Baykal’ın Akdeniz Üniversitesi’ndeki odası Emniyet güçlerince FETÖ soruşturması çervesinde aranmak istenmişti. Basına yansıyan bu olay üzerine, Deniz Baykal’ın Antalya Cumhuriyet Başsavcısı’na telefonla ulaşması sonucunda, kızının odasının aranmasından vazgeçilmiş ve kendisinden de özür dilenmişti. Aslı Ataman Baykal’ın babası gibi MOON Tarikatının mensubu olduğu da iddia ediliyor.

 

Hakan Sönmez            siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum