Hüsnü Mahalli için “susarak bağırıyorum” diyen Ayşenur Arslan şimdi neden sessiz?

Hüsnü Mahalli için “susarak bağırıyorum” diyen Ayşenur Arslan şimdi neden sessiz?

Beşar Esad’a desteği ile bilinen Hüsnü Mahalli’nin tutuklanmasının ardından Halk TV’den ayrılan Akşenur Arslan, neden döndü? Mahalli’nin kovulmasına niçin sessiz kaldı? Sol'da büyük transformasyon!

CHP’ye olan yakınlığıyla bilinen Halk TV’de, Doğan Medya’nın satışının ardından büyük gelişmeler yaşanıyor.

CAN ATAKLI NEDEN KOVULDU?

Halk TV’de en çok izlenenler arasında olan gazeteci Can Ataklı’nın kovulması ve onun yerine daha önce Halk TV’den ayrılan Ayşenur Arslan’ın geri getirilmesinin yankıları sürüyor. Ataklı köşesinden “neden kovulduğunu” bir türlü anlamadığını, sadece Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç’in Doğan Medya’nın satılmasıyla kanalda yeni yapılanmalara gidilmesi nedeniyle bu kararı aldıklarını söylediğini ifade etmişti.

Gazeteci Ataklı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak, üzüntülerini bildirdiğini ve bu kovulmayı kendisinin de anlamlandıramadığını yazmıştı.

HÜSNÜ MAHALLİ NEDEN KOVULDU?

Can Ataklı’nın kovulmasının ardından Halk TV’de Esad’a yakınlığıyla bilinen Hüsnü Mahalli’nin de kovulması yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Halk TV’ye yeniden dönen Ayşenur Arslan’ın uzun bir süre Hüsnü Mahalli ile program yaptığı biliniyor. Hatta Ayşenur Arslan, Mahalli’nin kovulması durumunda kendisinin de işi bırakacağını daha önceleri açıklamıştı.

AYŞENUR ARSLAN NEDEN SESSİZ?

Hüsnü Mahalli ile yıllarca Medya Mahallesi programını yapan Ayşenur Arslan’ın Hüsnü Mahalli’nin Halk TV’den kovulmasının ardından nasıl bir tavır geliştireceği bilinmiyor. Ancak, Ayşenur Arslan şimdiye kadar Mahalli’nin kovulması karşısındaki sessizliğini koruyor.

Ayşenur Arslan’ın Hüsnü Mahalli’nin tutuklanmasın ardından Halk TV’deki programına son verdirilmişti. Arslan’ın kendisinin de tutuklanmasından korktuğu medya kulislerinde söylense de, Nazlı Ilıcak’ın bile arkasında duran Ayşenur Arslan’ın Hüsnü Mahalli’ye karşı olan sessizliğinin altında başka bir şeylerin olacağı ifade ediliyor.

mahalliarslan.jpg

Tutuklandığında Hüsnü Mahalli için "Susarak bağırıyorum" diyen Ayşenur Arslan, Halk TV'ye dönünce kovulan meslektaşı için yine "sessizliğe" büründü...

 

MAHALLİ VE ARSLAN AYRI KULVARLARDA

Yıllarca Halk TV’de beraber program yapan Hüsnü Mahalli ve Ayşenur Arslan’ın artık tamamen ayrı kulvarlara savrulduğu görülüyor. Suriye’de Esad Rejimine yakınlığıyla bilinen Hüsnü Mahalli, uzun bir süre HDP, Liberaller, PKK, İYİ Parti, Akşener cizgisine yakınlığı ve desteğiyle bilinen Ayşenur Arslan ile program yapmıştı.

Türkiye ve bölgede yaşanan hızlı değişimler, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yaklaştıkça farklılıkların da ayrışmasını ortaya çıkarmaya başladı.

Görünen o ki, bu farklılaşmada Doğan Medya’nın satılmasının ardından Halk TV’de kendisine yeni bir pozisyon almaya çalışıyor.

Uğur Dündar ile toplumdaki muhalefetin gazını almaya çalışan Halk TV, Can Ataklı, Hüsnü Mahalli gibi isimleri kanaldan kovup, Ayşenur Arslan’ın “yeni” çizgisinde kendisini konumlandıracak.

AYŞENUR ARSLAN NASIL KIYMETE BİNDİ?

Hüsnü Mahalli’nin tutuklanmasının ardından Halk TV’deki programına son veren Ayşenur Arslan yaptığı açıklamada, Halk TV yönetimine sitem etmiş ve kendisinin neden programı bıraktın diye kimsenin aramadığını ifade etmişti.

Can Ataklı’nın yerine yeniden kıymete binen ve program alan Ayşenur Arslan’ın Hüsnü Mahalli’nin kovulmasına karşın takındığı sessizliğin medya mahallesinde daha uzun sürüler tartışılacağa benziyor.

ARSLAN SUSARAK BAĞIRMIŞTI

Hüsnü Mahalli’nin tutuklanmasının ardından tepki olarak gazeteciliği bıraktığını ilan eden Ayşenur Arslan, “bazen susmak en güçlü feryattır. Medya mahallesinde artık yolun sonuna gelmiş bulunuyorum. Ben Türkiye'nin geldiği noktada, 146 gazetecinin cezaevinde olduğu bir ülkede “mış gibi” yapamayacağım. Normalmiş gibi yapamayacağım. Susarak bağırıyorum. Hoşçakalın” demişti. Arslan, Mahalli’nin kovulmasının ardından Halk TV’ye karşı da aynı tavrı yineleyecek mi merak ediliyor?

HALK TV BÖYLE DUYURDU

Halk TV Hüsnü Mahalli’nin kovulmasını ve Ayşenur Arslan’ın dönüşüyle başlattığı “Solda büyük transformasyonu” böyle duyurdu:

"Medyadaki yeni gelişmeleri dikkate alan Halk TV Yayın Kurulu, yeni yapılanmalara girdi. Bağımsız ve özgür yayıncılığın adresi Halk TV’nin sizler için öncelikle üç büyük sürprizi var. Medyanın ablası Ayşenur Arslan’ın efsane programı Medya Mahallesi alışkanlığı tekrar başlıyor. Yıllardır hafta içi yayınlanan Medya Mahallesi Halk TV’ye geri dönerken, Ayşenur Arslan’ın Hüsnü Mahalli ile birlikte yaptığı Maniki Dünya ise yayından kalktı. Hüsnü Mahalli’ye katkıları için teşekkür ediyoruz. Halk TV’nin ikinci sürprizi ise Enver Aysever ile Ayrıntılar… Pazar sabahları 11:00’de renkli konu ve konuklarıyla Enver Aysever de Halk TV’de…”

Hakan Sönmez             siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.