Kadir Topbaş İstanbul seçimleri için ne diyor?

Kadir Topbaş İstanbul seçimleri için ne diyor?

Son seçilmiş olan ve 13 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevi yapmış olan Kadir Topbaş tekrarlanacak İstanbul seçimleri için ne diyor? İşte Topbaş'dan son durum...

Bütün Türkiye'nin gözlerinin çevrildiği ve nüfus olarak 131 ülkeden daha büyük bir dünya şehri olan İstanbul seçimlerinin akıbeti merak ediliyor. İttifak şekilde gidilen yerel seçimde İstanbul açısından dikkat çeken bir konu vardı. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ilk defa seçimle göreve gelen Kadir Topbaş'ın tavrı ne olacaktı? 

 

Üç dönem seçimlerde büyük başarı ile İstanbul seçimlerini kazanan ve bir çok kesim tarafından da çalışmaları takdir ile karşılanan Kadir Topbaş bir kesime göre Erdoğan istediği için istifa etti. Ancak Kadir Topbaş ise istifa kararını hiç bir etki altında olmadan kendisi verdiğini açıkladı. 

 

TOPBAŞ İSTANBUL SEÇİMLERİ İÇİN NE DİYOR?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden yaklaşık bir sene sonra Ankara ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ında istifasını istediği iddiasıyla istifa ettiği konuşuldu. Topbaş istifa ederken hiç kimseyi suçlamazken CHP'nin eleştirilerine de, "Buradan CHP'ye ekmek çıkmaz" diyerek cevap vermişti. Peki Topbaş İstanbul seçimleri için ne dedi ve ne diyor? İşte Topbaş'ın İstanbul seçimlerine yaklaşımı... 


31 MART İSTANBUL SEÇİMLERİNDE NE DEDİ? 
 
Son olarak üçüncü dönemi ile 2014 seçimlerinde seçilmiş ve 13 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını yürütürken istifa eden Kadir Topbaş, 31 Mart yerel seçimler için olumlu olumsuz hiç bir görüş bildirmedi. AK Parti üyeliği devam eden Topbaş seçimlerde de hiç bir görev almadı.  Sosyal medyada da seçimle ilgili hiç bir açıklama yapmadı. 

31 MART SEÇİM ÖNCESİ CHP ADAYI ZİYARET ETTİ  

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi ziyaret ettiği Kadir Topbaş'ın çok değerli bir siyasetçi olduğunu ve İstanbul tarihinde uzun süre hizmet etmiş değerli bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

CHP adayı İmamoğlu, "En önemli sözler bu güzel şehri yöneten insanların, çok değerleri tecrübeleri vardır, bu bakımdan buradayız. Görüşme talebimizi kabul ettiler, onur doydum." dedi.

 

topbas-imamoglu.jpg


Ziyaret sonrasında Topbaş, İmamoğlu'na "Muhteşem İstanbul" kitabını, İmamoğlu da Topbaş'a Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'ta geçirdiği günleri kronolojik olarak anlatan "Sivas-Milli Mücadele'nin 108 Günü" adlı kitabı hediye etti.

Ancak CHP adayı İmamoğlu'nun seçim süreci devam ederken İl Seçim Kkrulunun kendisine mazbata vermesinden sonra ilk işi uzun yılar Kadir Topbaş'ın yönettiği İBB'de verileri kopyalamak oldu. İmamoğlu, tecrübelerinden yararlanacağız dediği Topbaş'ın dönemi ve sonrasını kötü yönetilmekle suçladı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN KADİR TOPBAŞ'A ZİYARET 

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise eski İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarından Kadir Topbaş'ı 23 Haziran seçimleri öncesi ziyaret etti.

28 Mayıs'ta Kadir Topbaş'ın Taksim'deki ofisinde gerçekleşen ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, İstanbul'a verdiği hizmetlerden dolayı Topbaş'a teşekkür etti.

 

 

topbas-yildirim.jpg

Kadir Topbaş'la hem bakanlığı, hem başbakanlığı döneminde yakın çalışma imkanı olduğunu dile getiren Yıldırım, "Her zaman sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde İstanbul projeleri bizim önceliğimiz oldu." dedi.

"Sayın başkanımız nezaket gösterdi, ziyarette bulundular. Kendilerine çok teşekkür ederim." diyen Topbaş ise "Kendisi de benim gibi Kasımpaşalı. Biz kendisine başkan demeyi severiz. Çok fazla geçmişimiz var." ifadelerini kullandı.

"ÇOK İYİ BİLDİĞİ BU KENTE ÇOK İYİ HİZMETLER VERİR"

Yıldırım'ı proje adamı olarak niteleyen Topbaş, şöyle konuştu:

"Yapabileceklerini söyleyebilen ve konuşmaktan ziyade iş yapan yönüyle biz tanıyoruz. Yurttaşlarımız başarılı ve gayretli çalışmalarıyla da biliyorlar. Bir insana nasip olmayacak bir çok görevde bulundu kendileri. Çok önemli görevler üstlendi ve başarıyla tamamladı. İnşallah şimdi başkanlığı netleşir, halkın teveccühü ile inanıyorum ki çok iyi bildiği bu kente güzel hizmetler verir."

Deneyimleriyle her zaman Yıldırım'ın yanında olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, ziyarette Binali Yıldırım'a "Muhteşem İstanbul" adlı kitabı armağan etti.

KADİR TOPBAŞ SOSYAL MEDYADA NE DİYOR? 

Kadir Topbaş 2019 yılında ilk twiti yarı yıl karne tatili olup sonrasında, Regaip Kandili, 8 Mart dünya kadınlar günü kutlamaları mesajı ile 15 Martta Yenizelanda katliamı kınamasına yer verdi. 18 Martta Çanakkale Zaferi ile mesaj yayınlayan Kadir Topbaş 2 Nisan'da ise Kadir Gecesi mesajı yayımladı. 

Ardından Beraat Kandili, 21 Nisan'da şehit olan askere rahmet ve ailelerine sabır, 23 Nisan'da TBMM kuruluş yıl dönümü, 1 Mayıs'ta İşçi Bayramı 5 Mayıs'ta Ramazan ayının başlamasını kutlayan Topbaş, 12 Mayıs'ta Anneler gününü kutladı. 

TOPBAŞ SEL VERDİ SIR VERMEDİ

19 Mayıs'ta Kurtuluş meşalesinin 100. yılını kutlayan Topbaş, 29 Mayıs İstanbul'un fetih günü mesajını yayımladı. 31 Mart seçimlerinden bugüne seçimler ile ilgili hiç bir açıklaması bulunmayan Kadir Topbaş içinde İstanbul geçen Fetih Günü mesajında şunları kaydetti: İstanbul’un fethinin 566.cı yılında, Anadolu’nun manevi fethini gerçekleştiren Alperen’leri, Anadolu’nun kapılarını açan, Sultan Alpaslan’ı, Müjdelenmiş komutan Fatih Sultan Mehmet’i, Çanakkale’yi geçilmez kılan Aziz Atatürk ve tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Siyasetcafe.com 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.