Avrupa'nın Bozkurt'u istifa etti

Avrupa'nın Bozkurt'u istifa etti

Avrupalı ülkücü lider istifa sözünü yerine getirdi ve görevi bıraktı. İşte ayrıntılar;

JOBBİK Genel Başkanı Gabor Vona, görevinden istifa ettiğini resmen açıkladı.

Gabor Vona, eğer seçim sonuçları partisi açısından başarısız olursa istifa edeceğini açıklamıştı. Gece yarısı bu vaadini yerine getirdi ve genel başkanlıktan istifa etti.

Macaristan'da genel seçimleri, tüm oyların neredeyse yarısını alan sağcı iktidar partisi FİDESZ kazandı. Macaristan için yüksek sayılabilecek %68 gibi bir katılım oranıyla gerçekleşen genel seçimlerde Başbakan Viktor Orban'ın partisi henüz kesin olmayan sonuçlara göre oyların %48,41'ini alarak genel seçimlerin tartışmasız galibi oldu.

Seçmen, Ana muhalefet görevini yüzde 19 oyla merkez sağın diğer partisi olan JOBBİK'e verdi. JOBBİK oylarını arttırarak Macar parlamentosunda ikinci parti haline gelmiş olsa da, seçimlerde aldığı oy oranı beklenenin çok altında kaldı. JOBBİK Genel Başkanı Gabor Vona, eğer seçim sonuçları partisi açısından başarısız olursa istifa edeceğini açıklamıştı. Gece yarısı bu vaadini yerine getirdi ve genel başkanlıktan istifa etti.

TÜRKÇE KONUŞTU BOZKURT SELAMI VERDİ

Milliyetçi Jobbik partisi Türkiye ile ve Türk ulusu ile sıkı ilişkilerde olduğunu hiç saklamadı. Türk milliyetçileri gibi ‘Turancı’ bir parti olan ve yine Hunları, Türklerle birlikte ortak ata olarak gören Gabor Vona çok kez Türkiye'ye gitti ve hem hükümet çevreleriyle ve hem de ideolojik olarak çok yakın olduğu MHP çevreleriyle toplantı ve görüşmeler yaptı.

Dört yıl önce Türkiye'deki toplantılardan birinde Gabor Vona şu Türkçe "meşhur" cümleleri söyledi ve hatta daha sonra katılımcılarla birlikte “Bozkurt selamı” da verdi:

"Yanlışa cesurca karşı gelen ve Allah'tan başka hiç kimseden korkmayan Atilla'nın torunlarıyız."

jobbik.jpgjobbik1.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.