Ayasofya'da dans'a inceleme başlatıldı

Ayasofya'da dans'a inceleme başlatıldı

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Ayasofya'daki dans gösterisiyle ilgili olarak Müze yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Leyla Alaton'un, Ayasofya'da bale yapan bir kadının fotoğrafını paylaşması büyük yankı uyandırmıştı.

Konu ile ilgili tartışmalar sürerken, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) dans gösterisiyle ilgili olarak Müze yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “Görevi kötüye kullanma”, “Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma” gibi nedenler gösterildi.

ayasofyada-dans-siyasetcafe.jpg

Suç duyurusunda, Ayasofya'daki dans gösterisine sessiz kalınmasının infial yarattığı iddia edilirken, şu ifadelere yer verildi:

'Dört minaresi bulunan, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinin nişanesi olarak camiye çevrilen, şimdilerde müze olduğu iddia edilse de İslam aleminin göz bebeği olan bir mabede gece yarısı 150 kişilik bir güruhun dalmasına izin verilmesi ve dans olduğu iddia edilen ve hiçbir dini ve turistik değeri olmadığı gibi inanca da saygısızlıktan başka bir şey ifade etmeyen saçma sapan hareketlerin bir kadın tarafından sergilenmesine sessiz kalınmış olması, müdahale edilmemesi, göz yumulması halkta infial meydana gelmiştir.

ayasofyada-dans-siyase-cafe-001.jpg

Müze yönetimi, bale gösterisini bir turistik etkinlikmiş gibi göstermeye çalışarak toplumun aklıyla dalga geçmekte ve daha önemlisi yapılanlara seyirci kaldıklarını ikrar etmektedirler. Leyla Alaton ve bahsettiği 150 kişilik güruhun gecenin köründe Ayasofya’ya yaptığı baskın, müze yönetiminin duyuruda bahsettiği hangi turizm firması tarafından organize edilmiştir, bunun izahı istenmelidir.

İşte o suç duyurusu:

suc-duyurusu-1-siyasetcafe.jpg

suc-duyurusu-2-siyasetcafe.jpg

suc-duyurusu-3-siyasetcafe.jpg

suc-duyurusu-4-siyasetcafe.jpg

suc-duyurusu-5-siyasetcafe.jpg

suc-duyurusu-6-siyasetcafe.jpg

ayasofya-siyasetcafe-001.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.