Azılı muhalefetin İstanbul seçimleri için MHP planı!

Azılı muhalefetin İstanbul seçimleri için MHP planı!

AK Parti ve MHP'nin olağan üstü itirazlarının incelenmeye başladığı iddiaların önemi nedeniyle beklenen İstanbul seçimler için azılı siyaset grubunun MHP planı ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye'de ilk defa 31 Mart'ta bir yerel seçime ittifaklarla gidildi. Bir tarafta AK Parti ile MHP ortaklığı olan Cumhur İttifakı diğer tarafta ise CHP çatısı altından İYİ Parti'nin yanı sıra HDP ve SP destekli Millet İttifakı seçimlerde yarıştı. 

Seçimlerde iç ve dış saldırıları gündeme getirerek ülkede beka sorunu olduğu vurgulanırken CHP çatısı altında buluşan HDP, İYİ Parti ve SP ise patates, partlıcan fiyatlarına dikkat çekti. 

FETÖ, PKK VE HDP'DEN CHP ADAYI İÇİN SEFERBERLİK

Seçimlere 10 gün kala kurulurken FETÖ'nün siyasi uzantısı olarak görülen İYİ Parti yayınladığı 'Daha yeni başlıyorum' adlı bir sözde yerel seçim klibi yayınladı. Klipte PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte CHP'nin iddiaları olan haksız tutuklamalar ve sorgulamaların yanısıra tutuklu olanların serbest bırakılmasına dair bir senaryo ile hazırlandığı için FETÖ mesajları vardı. 

Yine seçimlere 10 gün kala yani İYİ Parti'nin yerel seçimle hiç bir ilgisi olamayan sözde seçim klibinin yayınladığı gün FETÖ sözcülerinden eski Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı yayınladığı video ile AK Parti ve MH'yi ağır şekilde eleştirirken CHP-İYİ Partinin HDP destekli adaylarına oy istedi. Bu açıklamaya diğer FETÖ sözcüsü Eme Uslu'da katıldı.

Seçimlere günler kala PKK terör örgütü suçundan cezaevinde bulunan Selattin Demirtaş, dördüncü kez tabanına seslenerek işbirliği ile birleşen partilerin CHP adaylarına oy verilmesini istedi. 

Yine seçimlere 3 gün kala PKK elebaşı Murat Karayılan tabanı olan ve çoğu HDP'li seçmene AK Parti ve MHP'ye oy verilmemesi bu iki partiden kurtulmak için 'demokratik işbirliği' adı altındaki CHP-İYİ Parti adaylarına oy verilmesini istedi. 

SANDIK KURULLARINDA ORTAYA ÇIKAN USULSÜZLÜKLER
 
Seçim gecesi Ankara'da CHP'nin adayı Mansur Yavaş farkla oylarının fazla olduğu yine İstanbul'da ise kıran kırana bir yarış oldu. İstanbul'da seçimin şüpheli olması ile birlikte AK Parti geçersiz oyların sayılmasını istedi. Sayım başladıktan bir kaç saat sonra CHP sayımın durdurulması içi başvurduğu İl ve ilçe seçim kurullarından olumlu cevap ile sayım durdu. 

Sabah YSK yeni bir kararla sayımlar devam edildi. Bu esnada CHP'nin İstanbul adayı sabaha kadar 11 kez kameralar önüne çıkarak mazbatasının verilmesini istedi. İmamoğlu işi o kadar ilerletti ki katıldığı TV programında 31 Mart darbe yapılacağını bunu da AK Parti'nin afişlerine bağladı. 

FARKIN 29 BİNLERDEN 13 BİNLERE DÜŞMESİ

Geçersiz oylar sayıldıkça CHP'li İmamoğlu'nun 1 Nisan'da ortaya çıkan 29 binlik oy farkı 13 binlere geriledi. Bu arada AK Parti seçimde olan hile ve usulsüzlüklerle ilgili bilgi ve belgeleri toplayarak Büyükçekmece ve İstanbul Büyükşehir için seçimin iptali ve yenilenmesi için YSK'ya başvurdu. 

YSK, AK Parti'nin iddialarının önemi nedeniyle yani doğrulunması halinde seçimin iptalinin sinyali olacak şekilde bunları kabul ederek araştırılmasını istedi. 

AZILI MUHALEFET NEDEN ORTAYA ÇIKTI 

İşte tam bu süreçte AK Parti'de saf dışı kamış ve azılı muhalefet adı ile anılanlardan Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu yaptıkları açıklamalarla AK Parti'nin MHP ile ittifakı eleştirilmeye başlandı. Bu ittifakın AK Parti'ye zarar verdiği demeçleri verilerek bundan bir an önce vazgeçilmesi istendi. 

EN YAKIN SEÇİM 4,5 YIL SONRA MI?

Peki olan olarak en yakın gelecek seçimlere 4,5 yıl varken niye özellikle şimdiden Cumhur İttifakının bitmesine dair istekler başlamıştı? Seçim sürecinde yeni bir parti kuracağı iddia edilen Gül ve Davutoğlu'nun bu çağrılarından da anlaşılacağı gibi bir çok somut ve önemli delillerin sunulduğu YSK'nın muhtemel İstanbul seçimlerinin iptali vardı. Yani en yakın seçim 4,5 yıl sonra değil bir kaç ay içinde İstanbul seçimleri vardı. 

MHP'YE OLAN SALDIRININ ALTINDA NE VAR?

Yeni pati kuracağı iddia edilen kişilerin AK Parti'nin başarısız olması halinde bu çalışmaları seçim sonrası hızlanacağı konuşuluyordu.

Ankara kaybedildi İstanbul'da kaybedilmesi halinde bu AK Parti'nin çok büyük bir kaybı olarak görülecek ve yeni yapılaşmalar oluşacaktı. Ancak yenilecek bir İstanbul seçimlerinde AK Parti'nin yine MHP ile ittifakı sonucu kazanacağını öngören saf dışı kalan isimler anında hareket geçerek bunu engelleme peşine düştüler. 

Keza AK Parti'de saf dışı kalmış isimler AK Parti'nin zayıflaması, başarısızlığı onlar için bir çıkış noktası olacak. İstanbul'un kaybedilmesi halinde kendilerince bu çıkış daha da artacak. Bu nedenle şu anda halen akıbeti belli olmayan İstanbul'un kaybedilmesi gerekiyor. Yenilecek seçimde de yeniden kazanmaması gerekiyor. 

SONER YALÇIN KİMİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPIYOR?

Bu talepler sadece AK Parti'de saf dışı kalan isimlerle de kalmadı. CHP-HDP-İYİ Parti'nin sözcülüğünü yapan Sözcü gazetesi yazarı ve Odatv sahibi Soner Yalçın'da MHP'nin AK Parti ile rahatsızlığını açık bir şekilde açığı çıkardı. Yalçın adeta içinde PKK'nın siyasi uzantısı da bulunan dört partili Millet İttifakının sözcüsü gibi hareket ederek İstanbul'da yenilenmesi gereken seçimde AK Parti'nin kaybetmesini istiyor. Bu nedenle MHP'yi ötekileştirmek için çaba harcıyor. Aslında Soner Yalçın'ın demek istediği yada istediği bu talep FETÖ, PKK, HDP, İYİ Parti'nin aynı çatıda topladığı CHP'nin isteğidir. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.