Bahçeli'den Furkan Vakfı eylemine yorum: Alınlarından öpüyorum

Bahçeli'den Furkan Vakfı eylemine yorum: Alınlarından öpüyorum

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Adana'daki Furkan Vakfı eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Furkan Vakfı'nın geçtiğimiz günlerde Adana'da gerçekleştirmek istediği eyleme, polis tarafından müdahale edildi. Olayda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 50'ye yakın Furkan Vakfı üyesi de yaralandı. Olayın ardından sosyal medyada, polisin orantısız güç kullandığı yönünde görüşler paylaşıldı.

 

AK PARTİ CEPHESİ: KABUL EDİLEMEZ

 

Konuya ilişkin dün akşam açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sert müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Orantısız güç kullanılması kabul edilemez. Bu şekilde müdahalede bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

 

BAHÇELİ'DEN DE YORUM GELDİ: ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

 

Adana'daki olaylara ilişkin bir değerlendirme de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Çelik'in aksi bir görüş bildiren Bahçeli, "Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum" diye konuştu. Bahçeli ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de "Soyadı gibi soylu biri" dedi.

 

Adana'daki olaylardan sonra çok sayıda kurgunun dolaşıma sokulduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

Bizim anlayışımıza göre devlet demek, hukuk demektir. Türkiye muz, cumhuriyeti, çadır devleti değildir. Bir devletin 3 temel unsurundan olan egemenliği sulandıracak hiçbir örgüte, yapıya derneğe musammamız olmayacaktır. Geçtiğimiz hafta sonu Adana'da yaşanan, öncesi sonrası kurgulanmış olayları hepimiz gördük. Türkiye husumeti aleni olan, ve kapatılan Furkan Vakfı örgütünün provokasyonları sonrası istenmeyen görüntüler yaşanmıştır.

 

"DARBE GİRİŞİMİNE HAYIRLI OLSUN DEDİLER"

 

Darbe girişimlerine hayırlı olsun diyen vakfın yaptıkları bardağı taşırmıştır. Bunlarda doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Bu din tacirlerine Türk polisi zamanında müdahale etmiştir. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri bakanımıza söyledikleri bizim için yok hükmündedir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi Soylu'dur. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyor, özellikle Adana'da görev yapan tüm polislerimizin alnından öpüyorum.

 

İlgili haberler

furkan-003.JPG

 

kuytul.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.