Bakan Kurum açıkladı Ayder Yaylası'na kentsel dönüşüm

Bakan Kurum açıkladı Ayder Yaylası'na kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum, Rize'de bir otelde kentsel dönüşüm alanları ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Kurum toplantında Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm projesinin başlayacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum, Rize'de katıldığı bir toplantıda Rize'de deniz doldurularak elde edilen alan üzerinde yapılan ve korozyona uğrayıp, temellerinin ağır hasarlı olduğu ortaya çıkan riskli binalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rize'de 173 bin metrekarelik dolgu alanı olan Ekrem Orhon Mahallesi'nde riskli yapılar olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, şunları söyledi:

ayder-yaylasi-siyasetcafe-1.jpg

"Dolgu alanı üzerine yapılmış ve bodrum katlarındaki korozyon ve binaların riskli durumu sebebiyle burada dönüşüm projesine başlıyoruz. 173 bin metrekarelik alanda belediye bloklarından başlamak üzere yaklaşık 4 bin 174 bağımsız bölümün olduğu projeyi 2019 yılı içerisinde başlatıyoruz. Rize'nin geleceği için çok önem gördüğümüz bu projeyi de hızlı bir şekilde, kararlı bir şekilde hep birlikte gerçekleştiriyor olacağız.” dedi.

2 BİN 500 KONUT YAPILACAK

Kentsel dönüşüm alanında azaltılacak yapılar için yeni rezerv alanlarına ihtiyaç olacağını ifade eden Kurum, "Rezerv konut üreterek vatandaşımızın rızası çerçevesinde onlarla gönül birliği çerçevesinde bu projeyi gerçekleştiriyor olacağız. Bu rezerv alanlara da bizim düşüncemiz yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 konut üreterek buradaki vatandaşımızın, ister buradan alması, ister rezerv alandan alması ücreti karşılığında bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Projeye de 2019 yılı içerisinde başlayıp çok kısa zaman içerisinde bitirmek hedefimiz var" diye konuştu.

ayder-yaylasi-siyasetcafe7.jpg

AYDER'E KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm projesinin başlayacağını da açıklayan Bakan Kurum, şunları dedi:

"Bu proje sadece Rize'yi ilgilendirmiyor. Bugün Ayder Yaylası ile ilgili bir toplantı da yaptık. Bu toplantıda Ayder Yaylası ile ilgili otopark ihtiyacını karşılamak üzere 2 bin araç kapasiteli bir otopark inşaatı yapacağız.

ayder-yaylasi-siyasetcafe.jpg

Şu anki kaplıcaların bulunduğu noktada da yine butik otel ve kaplıcalar içeren, içerisinde restoranlar, alışveriş alanlarının olduğu, altında yine 250-300 araçlık otoparkı olduğu bir projeyi de otopark inşaatı ile birlikte eş zamanlı olarak 2019 yılının Nisan ayında başlatarak hızlı bir şekilde inşaat sürecini tamamlamak istiyoruz. 2019 Nisan ayında başlamış olacağız."

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.