Bakan Soylu açıkladı: 14 vatandaşımızı kaybettik

Bakan Soylu açıkladı: 14 vatandaşımızı kaybettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 14 vatandaşımızı kaybettik, 14 vatandaşımızı da göçükten, sağ çıkarabildik. 45. saatte Mert Aydın enkaz altından sağ çıkarıldı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, 14 vatandaşın göçükte hayatını kaybettiğini belirtirken 14 vatandaşın da sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

EKİPLER BİR GENCE ULAŞTI

Kartal'da enkaz altından 16 yaşında bir genç çıkarıldı. 45'inci saatine saatine giren çalışmalar sesin geldiği söylenen noktada arama yapan ekipler bir gence ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu enkaz altından çıkarılan yaralının 16 yaşında bir erkek olduğunu söyledi. Yaralı hastaneye sevk edildi.

Enkaza alanında basın mensuplarına açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Genç bir çocuğumuzu çıkardılar Ses geldi onun üzerine ekipler müdahale ettiler. Ambulansla hastaneye sevk ettiler. 16 yaşında bir erkek" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "Çok mutluyuz. Bir gencimize daha ulaştık. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KURTARILAN GENCİN İSMİ BELLİ OLDU

Kartal'da çöken binanın enkazından 45 saat sonra kurtarılan 16 yaşındaki gencin Mert Aydın olduğu öğrenildi.

ŞEYMA KAMBUR'UN SESİ DUYULDU

Kartal’da çöken binanın enkazında Şeyma Kambur’un sesi duyuldu. Sesin duyulmasının ardından kadını kurtarmak için çalışmalar hızlandırıldı. Şeyma’nın yakınları umut içinde kurtarılmasını bekliyor.

Kartal’da çöken 8 katlı binanın enkazından Şeyma Kambur’un sesinin duyulduğu öğrenildi. Kambur’un göçük altından seslenmesinin ardından arama kurtarma ekipleri kadını kurtarmak için çalışmalarını hızlandırdı. Şeyma’nın enkaz altından seslendiğini öğrenen yakınları sevinç gözyaşları dökerken, arama kurtarma çalışmalarını umutla takip ediyorlar.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.