Bakandan şok mülteci açıklaması! Yeni köle istemiyoruz

Bakandan şok mülteci açıklaması! Yeni köle istemiyoruz

Flaş Haber… İçişleri Bakanının mülteciler hakkında kullandığı ifadeler büyük şaşkınlık yarattı. İşte haberin ayrıntıları ve o ifadeler;

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Afrikalı mülteciler için ‘köle’ ifadesini kullandı ve şok açıklamalarda bulundu.

İtalya'da yeni kurulan koalisyon hükümetinin göç karşıtı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Afrikalı göçmenlerden 'köleler' diye söz etti.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı olan Avusturya'da göç ve güvenlik konulu, basına kapalı bir toplantıda konuşan Salvini, Avrupa'da nüfusun yaşlanması sebebiyle göçmenlere ihtiyaç olduğu görüşünü reddederek, ''Sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni kölelere ihtiyacımız yok.'' Diye konuştu.

Salvini'nin Facebook sayfasında yayımlanan toplantının videosuna göre İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı şunları söyledi:

''Artık çocuk yapmayan Avrupalıların yerine Afrika gençliğinin en iyilerini getireyim diye değil, birkaç yıl önceki gibi genç insanlar yine çocuk sahibi olsunlar diye yurttaşlar bana maaş ödüyor. Belki Lüksemburg'da (Afrikalı göçmenlere) ihtiyaç olabilir, İtalya 'daki ihtiyaç ise çocuklarımızın çocuk sahibi olmasına yardımcı olmak, sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni köleler değil.''

LÜKSEMBURG DIŞİŞLERİ BAKANI KIZIP SÖZÜNÜ KESTİ

Videoda Salvini'yi dinlerken kızgınlığı yüzüne yansıyan Lüksemburg Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, İtalyan bakanının sözünü Fransızca kesip ''Allez, allez, allez'' dedi.

Salvini'ye ''Fazla ileri gittin'' mesajı veren Asselborn, ''Lüksemburg'da onlarca İtalyan göçmen var, göçmen olarak gelip çalıştılar ki, siz İtalya'da çocuklar için para ödeyebilesiniz'' diye konuştu.

AFRİKALI BAKANLAR DA KATILDI

Sputnik'te yer alan habere göre; Avrupa ve Afrika'dan içişleri bakanları ve AB yetkililerinin katıldığı Avusturya'daki iki günlük toplantının programında, Salvini ile Avusturya hükümetinin aşırı sağcı ortağı Özgürlük Partisi'nin lideri ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache'nin ortak basın toplantısı da var.

salvi.jpg

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.