Baltalı cinayetin cezası belli oldu

Baltalı cinayetin cezası belli oldu

Erzurum’da, eşini balta ile vahşice öldüren 85 yaşındaki adamın cezası belli oldu. İşte verilen ceza ve korkunç cinayetin ayrıntıları;

Erzurum’da işlenen vahşi cinayet tüyler ürpertti. 2014 yılında işlenen korkunç cinayetin cezası yeni karara bağlandı. 50 yıllık eşini yatakta uyurken balta ile korkunç şekilde öldüren 85 yaşındaki Ali Kahraman'a verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı.

BALTAYLA ÖLDÜRDÜ

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde, 2 Temmuz 2014'de meydana gelen olay, 5 çocukları olan Adalet ve Ali Kahraman çiftinin sahurda tartışmasıyla başladı. Tartışmanın ardından 85 yaşındaki Ali Kahraman, yanında yatan eşini balta ile korkunç şekilde öldürdü.

TUTUKLANDI

50 yıllık eşini baltayla vahşice öldüren Kahraman, daha sonra emniyete cinayeti ihbar ederek teslim oldu. İhbar üzerine eve giden polis ekipleri, Adalet Kahraman'ın cesedine ulaştı. Ali Kahraman mahkemeye sevkedildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“SOL TARAFINDAN VURDUM”

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ali Kahraman hakkında dava açıldı. Kahraman mahkemede verdiği ifadesinde, eşi ile köye dönme meselesi nedeniyle sürekli tartıştıklarını iddia etti. Kahraman, "Köye dönme isteğimi kabul etmedi. 'Sen nereye gidersen git, ben gelmiyorum. İstediğim yere giderim' dedi. Sahurdan sonra yine tartıştık. Namaz kıldıkan sonra yattı. Sağ tarafına yatmıştı, ben sol tarafından vurdum.

“FAKİRLİKTEN OLDU”

420 lira maaş alıyordum. Bunun 225 lirası kiraya gidiyordu. Elektrik, su faturası var, bunları neyle ödeyeyim? Olay fakirlikten dolayı oldu. Evet karımı mahremden kıskanıyordum. Alnımıza yazılmış, kaderim buymuş" dedi.

“AHIRA KAPATIP, BENZİNLE YAKMAK İSTEDİ”

Mahkemede tanık olarak dinlenen torun Yusuf Kahraman ise, dedesinin daha önce köydeyken babaannesini ahıra kapatıp, benzinle yakmak istediğini söyledi. Yusuf Kahraman, “Babaannemi bizden bile kıskanıyordu. Yanımızda çorapsız dolaşmasına izin vermiyordu. Sürekli aralarında tartışma çıkıyor, birbirlerine bağırıyorlardı" diye konuştu.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ

Ali Kahraman, 14 Ocak 2015'de görülen ilk duruşmada 'uyuma nedeniyle kendisini beden bakımından savunamayacak olan eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sabıkasız oluşu nedeniyle cezayı ömür boyu hapis cezasına indirdi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

CEZASI ONANDI

Sanık avukatının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi'nde tekrar görüldü. Yargıtay, sanık avukatının temyiz itirazlarını reddetti. 1'nci Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği kararı yerinde görerek cezayı onadı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.