Bari fakire dağıtsaydınız! Haczedilen 40 bin tavuk telef oldu

Bari fakire dağıtsaydınız! Haczedilen 40 bin tavuk telef oldu

Denizli'de haczedilip el koyulan 69 bin tavuktan, 40 bini açlıktan telef oldu, kalan yaklaşık 29 bin tavuk ise ölmek üzereyken kurtarıldı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde haciz koyulup yedieminin ilgilenmediği ve ölüme terk ettiği iddia edilen binlerce tavuk, kafeslerin içinde günlerce aç susuz kaldı, bazıları açlıktan birbirini yedi.

 

tavuk-ic-resim-1.jpg

Duruma el koyan yetkililer, kalan 29 bin tavuğu kesilmek üzere Afyon’a gönderdi. 

 

69 BİN CANLI TAVUK SATICI ŞİRKETE YEDİEMİN OLARAK BIRAKILDI

 

Denizli’de girişimci Ahmet Peker (39), karısı Aysun Peker’in üzerine olan şirketine, geçtiğimiz Mayıs ayında tavuk ticareti yapan bir şirketten 59 bin canlı tavuk satın aldı. Peker’in ayrıca 10 bin adette önceden kendisinin olan tavuklarla birlikte satın alınan yeni hayvanlar ile sayı 69 bin oldu. Peker çifti tavukları Denizli’nin Acıpayam ilçesi Akalan Mahallesinde kiraladığı kümese yerleştirdi ve burada beslemeye başladı. 25 Haziran’da tavukların alındığı şirketin başka bir şirkete borçlu olduğu gerekçesiyle hayvanlara haciz konuldu.

 

tavuk-ic-resim-1-001.jpg

 

İddiaya göre satıcı şirket, icra davası sonuca bağlanana kadar tavukları yediemin olarak bulunduğu Paker çiftinin kiraladığı kümeste beslemek istediğini talep etti. Talep üzerine 69 bin canlı tavuk satıcı şirkete yediemin olarak bırakıldı.
 

 

Siyasetcafe.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.