Başağrısı şikayetiyle gitti, kafatasını çıkardılar!

Başağrısı şikayetiyle gitti, kafatasını çıkardılar!

İzmir'de bir hastanın baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyninde tümör olduğu tespit edildi. Beynindeki tümörün temizlenmesi için hastanın kafatası çıkarıldı. İşte ayrıntılar;

Konya'da askerlik yapan Yakup Kızılay, şiddetli baş ağrısı sebebiyle gittiği hastanede duydukları karşısında şok oldu.

25 yaşındaki hastanın, artan baş ağrıları sebebiyle gittiği hastanede çektirdiği tomografi sonucunda beyninde tümör olduğu tespit edildi. İzmir'e gelen Kızılay, burada Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'ne başvurdu. 

rrt.jpg

TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Rahatsızlığını tesadüfen öğrenen Kızılay, ameliyat sonrası oluşabilecek risklerden dolayı büyük korku yaşadığını, ameliyata hazırlanırken tedirgin olduğunu söyledi.

7 saat sürmesi beklenen ameliyatın, daha hızlı geçtiğini söyleyen Kızılay, doktoruyla ilgili memnuniyetini belirterek, “Tedavi süreci için elinden geleni yaptı. İyileşme süreci biraz geç bekleniyordu, erken toparlandım. Şu anda ufak tefek ağrılar dışında herhangi bir sıkıntım yok” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde görevli Doç. Dr. Hülagü Kaptan, yapılan tetkikler sonrasında beynin en değerli yeri olarak nitelendirilen sol tarafında 5x5 santimetre büyüklüğünde tümör tespit ettiklerini, operasyonun risklerini hastayla paylaştıktan sonra 6 kişilik bir ekiple ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

ENDER RASTLANIYOR

Doç. Dr. Hülagü Kaptan, ameliyatın planlanandan daha kısa sürdüğünü belirterek, “Ameliyata girdiğimiz zaman cildi geçiyoruz, daha sonra çok kabaca söylemek gerekirse kafa kemiğini kaldırıyoruz. Burada bir problemle karşılaştık çünkü kemiği kaldıramadık. Çünkü tümör bir kemik yapısı haline dönüşmüş ve kafa kemiğine yapışıktı. Bu bizim rastladığımız ender durumlardan birisiydi. Bayağı uğraştık, bunu ayıramadık. Sonradan etrafını dönerek güzel bir şekilde tam olarak tümörü çıkardık. Tabii bu hasta için çok büyük bir şans oldu. Bu tümörlerin tam olarak çıkması zaman zaman zor olabiliyor.” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.