Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ İBB Başkanvekili oldu.

Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ İBB Başkanvekili oldu.

Mazbatasını alan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetiminde İBB'nin 8'inci seçim döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. İBB birinci başkanvekilliğine ise AK Parti meclis üyesi Göksel Gümüşdağ seçildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen ilk birleşim 312 üyenin katılımıyla yapıldı.  Toplantıda birinci ve ikinci başkanvekilleri de belirlendi. 

MECLİSİ OLUŞTURAN PARTİLERİN ÜYE RAKAMLARI

Meclis toplantısında AK Parti'yi 176 üye, Cumhuriyet Halk Partisi'ni 127 üye, İYİ Parti'yi 4 üye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni 4 üye temsil etti. Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu salona tüm üyeleri selamlayarak girdi. Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasının ardından AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı söz aldı. 

SOSYAL DENGE TAZMİNATI GÖRÜŞMESİ SONRAYA BIRAKILDI

Konuşmaların ardından yeni dönemin ilk oylaması yapıldı. Başkan İmamoğlu'nun sunduğu teklifte, İBB çalışanlarına yönelik 'Sosyal Denge Tazminatı' konusu oylandı. Oylama sonucu Sosyal Denge Tazminatı'nın ileri bir tarihte yeniden görüşülmesi kararı çıktı. 

BİRİNCİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ OLDU

Toplantıda daha sonra meclis üyeleri tarafından Meclis 1'inci Başkanvekili, Meclis 2'nci Başkanvekili, Divan Katip Seçimi ve Encümen adayları yapılan seçimle belirlendi. Buna göre Meclis 1'inci Başkan Vekili AK Parti'den Göksel Gümüşdağ olurken, Meclis 2'nci Başkan Vekili CHP'den Ömer Faruk Kalaycı oldu. Meclis Divan Katipleri ve Encümen adayları ise AK Parti'nin sunduğu adaylar oldu.

"ÇALIŞANLARIN EMEĞİNE SAYGI GÖSTERECEĞİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının emeğine saygı göstereceğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, "Süreçte yol arkadaşlarımız var. 80 binin üzerinde insan belediye çalışanı olarak bu sürece, belediyemize hizmet etmektedir. Belediyemize hizmet eden kadını erkeği 80 binin üzerindeki insanımızın alın terine, emeğine en üst derecede saygı göstereceğimizden hiç kimse şüphe duymasın. Aynı şekilde burada çalışan insanların da şehre hizmet etme konusunda kararlı olduklarını gördükçe onlarla daha kol kola, daha omuz omuza bir yol arkadaşlığı yapacağımı duyurmak isterim" ifadelerini kullandı.

MECLİSİ AK PARTİ ve VE MHP OLUŞTURUYOR
312 üyeden oluşan İBB Meclisi’nde 176 AKP’li  ve 4 MHP’li olmak üzere Cumhur İttifakı’nın üye sayısı 180 üyeden oluşuyor. Millet İttifakı da 127 CHP’li, 4 İyi Partili ve 1 de İBB Başkanı olmak üzere 132 üyeden oluşuyor. İstanbul’da 24 ilçe AK Partili, 14 ilçe CHP’li, 1 ilçe ise MHP’li başkan tarafından yönetiliyor.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ KİMDİR?

Birinci başkanvekili seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Üyesi Göksel Gümüşdağ aynı zamanda Başakşehir Spor Kulübü’nün de başkanlığını yürütüyor.  

10 Ekim 1972 senesinde doğan Göksel Gümüşdağ doğma büyüme İstanbulludur. Ayrıca Makedonya göçmeni olan Gümüşdağ üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Gümüşdağ, Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Müge Gülbaran ile evli ve 2 çocuk babası.

Gümüşdağ'ın siyasi kariyeri 2002 senesinde Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği - Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak giren Göksel Gümüşdağ, Küçükçekmece ilçesi Belediye meclis üyeliği, grup başkanvekilliği görevinden sonra 2004'te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği takip etti. Gümüşdağ İBB Eğitim, Gençlik Spor ve Kültür Komisyonu Başkanlığına, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclis'i ikinci başkan vekilliğine seçildi.Sonrasında ise grup başkanvekilliği görevinde bulunmuş 2004 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine ve eğitim, gençlik spor ve kültür komisyonu başkanlığına, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclis’i ikinci başkan vekilliğine seçildi. 

Gümüşdağ, 2014 senesinden 2017 senesine kadar Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını görevini yapmıştır. Göksek Gümüşdağ Spor Toto Süper Lig ekiplerinde İstanbul Başakşehir Spor kulübü başkanlığını yapmaktadır. 

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.