CHP ve İYİ Parti HDP İstanbul Örgüt Başkanını neden gizliyor?

CHP ve İYİ Parti HDP İstanbul Örgüt Başkanını neden gizliyor?

Bu fotoğraf CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almak için beraber yola çıkarken çekilip paylaşılmıştı. Peki bu fotoğrafta kim yok?

31 Mart seçimlerinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP seçmeni çok önemli bir rol oynadı. Bir çok şaibe ve  usulsüzlüklerin ortaya çıktığı İstanbul'da seçim iptali ve yenilenmesi başvurusuna rağmen İl Seçim Kurulu, CHP'li Ekrem İmamoğlu'na oy çokluğunu sağladığı için mazbatayı verdi. Ancak CHP'li İmamoğlu'nun oy çokluğunu  kazandıran HDP İstanbul örgüt başkanı ile neden yan yana gelinmiyor?

HDP'li Sezai Tmelli seçime günler kala 'Bilecek ki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu seçilmişse HDP'nin oylarıyla  seçilmiştir' açıklamasında her şeyi açık ve net olarak ortaya sermişti. Yine PKK terör suçundan cezaevinde  bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş 4 defa HDP seçmenine CHP-İYİ Parti adaylarına oy kullanılması çağrısında  bulunurken PKK elebaşı Murat Karayılan'da seçime 3 gün kala aynı çağrıda bulundu. 

İMAMOĞLU'NUN MAZBATASINI ALMAYA GİDERKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Mazbatayı almak için yola çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bacak bacak üstüne atarak çektirmiş olduğu fotoğrafı twitter hesabından paylaşarak, "İyi Parti İl Başkanı mevkidaşım @satukbugra3 ile birlikte mazbatamızı almaya gidiyoruz"  ifadelerini kullandı. Ancak Ekrem İmamoğlu'na İYİ Parti'den daha çok oy sağlayan HDP İstanbul İl Örgütü başkanı yoktu. 

canan-kaftancioglu-iyipartibaskan.jpg

HDP'NİN İSTANBUL'DA İYİ PARTİ'DEN İKİ KAT DAHA FAZLA OYU VAR

Ekem İmamoğlu seçimden hemen sonra 'Bana HDP'liler de oy verdi' diyerek aldığı oy çokluğunu buna bağlamıştı.  Ekrem İmamoğlu aslında oldukça haklıydı. Çünkü İmamoğlu'na PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin seçmeni destek vermeseydi bu oy oranını bulması mümkün değildi. Bir önceki seçim sonuçları da bulunu gösteriyor.

24 Haziran seçimleri İstanbul sonuçlarına göre;

İYİ Parti: % 8 = 754.258 oy

HDP: % 12,7 = 1.195.602 oy

31 Mart seçimlerinden yaklaşık 9 ay önce yapılan seçimlerde de göründüğü gibi HDP'nin oyları İYİ Parti'nin oylarına göre yaklaşık iki kat daha fazla. Yani İmamoğlu'na oy çokluğunu İYİ Parti değil PKK'nın siyasi uzantısı HDP sağlamış oluyor.

HDP İL ÖRGÜT BAŞKANI CENGİZ ÇİÇEK NEDEN SAKLANIYOR?

Basın kuruluşları 29.04.2018'de yani tam bir yıl önce geçen haberlerde aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Cengiz Çiçek'in de olduğu 10 kişinin partinin facebook sitesinde PKK terör örgütü elebaşısı Apo'nun ve bazı terör militanlarının fotoğrafları ve çok sayıda örgütsel dökümanlarının tespiti üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. 

hdpistanbul-cengizcicek1.jpg

HDP İSTANBUL ÖRGÜTÜ'NDEN  İMAMOĞLU MESAJI: ORTAK BAŞARDIK

PKK elebaşı Apo'yu övmek ve propagandasını yapmaktan yargılanan Cengiz Çiçek'in İl Örgütü başkanı olduğu HDP, CHP-İYİ Parti aday Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldıktan sonra bir mesaj yayınladı. HDP İstanbul İl Örgütünden yapılan açıklamada, "İstanbul'da halk iradesinin tesisi için gösterilen ortak demokratik tutum tüm demokrasi güçlerine, Van'dan İstanbul'a Muştan İzmir'e her yerde seçmen iradesinin gasbına dönük ortak tavır almayı zorunlu kılıyor. İstanbul'da ortaya çıkan bu ortak başarabilme umudunu, yaşamın aktığı her yerin umudu haline getirmeliyiz. İstanbul'da ortaya çıkan sonuç bizlerin, bizler şahsında bu topraklarda ki büyün esmer çocukların başarısıdır" denildi. 

İŞTE CHP-İYİ PARTİ'NİN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI HDP'Lİ CENGİZ ÇİÇEK

HDP'nin İstanbul Örgüt Başkanı Cengiz Çiçek bir taraftan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını kutlarken diğer taraftan da PKK terör örgütü elebaşısı Apo için sözde 'tecritin kaldırılması' adı altında özgürlük istemeye devam ediyor. HDP'li Çiçek'in bizzat katıldığı eylemlerde Apo'ya özgürlük çağrısı yapılıyor.

İşte CHP-İYİ Parti'nin İstanbul'da oy çokluğunu sağlayan HDP'nin Apo'ya olan destek eylemleri;

hdpistanbul-twit4.jpghdpistanbul-twit1.jpghdpistanbul-twit5.jpg

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.