Bayramda hava nasıl olacak? Meteorolojiden FLAŞ uyarı

Bayramda hava nasıl olacak? Meteorolojiden FLAŞ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı’nda plan yapanları uyardı. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor.  Meteoroloji, Ramazan Bayramı için hava durumu tahminini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerini yayınladı ve bayramda hava durumunun nasıl olacağına dair detaylar netleşti. Arefe günü yurdu etkilemeye başlayacak olan yağışlar bayramın 1. günü ve 2. günü tüm yurda yayılacak. Yurdun güney doğu kesimlerini yağışlar etkilemeye başlarken güney batı kesimlerde yüksek sıcaklıklar dikkat çekecek.

Bayramın birinci günü yurdun büyük çoğunluğunu yağışlar etkilerken yer yer sağanaklar yaşanabilir. Bayramın ikinci günü sağanak yağışlar yurdun hemen hemen tamamına yayılırken hava sıcaklıkları 30 derece dolaylarında seyredecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini geldi.

Prof. Şen, "Bayramın 2., 3. günü yağmur var. Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 c üzerinde. Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yağış var. 3. günü İstanbul'da da yağış var. Arife ve 1. gün de batıda yağış yok" mesajını paylaştı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 30

İstanbul: Az bulutlu ve açık 30

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 33

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey dağlık kesimlerinin (Toroslar mevkii) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batısının iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu 26

Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu 34

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.