BBP lideri Destici’den CHP’ye flaş çağrı

BBP lideri Destici’den CHP’ye flaş çağrı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi’ne flaş bir çağrıda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

BBP lideri Mustaf Destici, Diyarbakır’da partisinin il başkanlığının açılışını gerçekleştirdi ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partisinin il başkanlığının açılışını gerçekleştiren Destici, CHP'ye seslenerek 'sorumlu muhalefet' çağrısında bulundu.

Partisinin il başkanlığının açılışını yapan Mustafa Destici, daha sonra burada partililerle buluşarak ilk basın toplantısını düzenledi.

Mustafa Destici, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararını şiddetle kınayarak, lanetlediklerini söyledi.

CHP arasındaki gerilimi de değerlendiren Mustafa Destici, CHP'ye 'sorumlu muhalefet' çağrısında bulundu.

CHP’li vekil: Soylu FETÖ’den ihraç edildi

Destici açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ben bütün siyasi partilerimize şu çağrıyı yapmak istiyorum: Bizim şu anda iç çekişmeleri bir kenara bırakmamız lazım. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz süreçten geçiyoruz. Belli ihtiyaçlarımız olabilir, belli çekincelerimiz, farklı görüş ve düşüncelerimiz olabilir, bunları tabii ki demokratik zeminde dile getireceğiz, söyleyeceğiz. Ama bunları yıkıcı bir şekilde dile getirmenin, bunu dile getirenlere de bir faydası yok, ülkeye de bir faydası yok. Onun için yapıcı bir şekilde, biz hep bunu yaptık, sorumlu bir muhalefet anlayışıyla hareket etmek lazım. Gerginliklerin kimseye faydası olmaz. Bugüne kadar bazı siyasi partiler hep gerginlikten beslendiler, hep böyle ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dil kullandılar. Bunu artık terk etmek lazım, hiçbir kimsenin, sadece ana muhalefet partisi değil bütün siyasi partilerin bundan uzak durması lazım. Tam tersine bütünleştirici, birleştirici bir dil kullanması lazım."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.