CHP’li vekil: Soylu FETÖ’den ihraç edildi

CHP’li vekil: Soylu FETÖ’den ihraç edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınacağı kamuoyunda son günlerde en çok tartışılan konuların başında geliyor. Bu doğrultuda Soylu hakkında ilginç iddialar ortaya atılıyor. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın’ın sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına katıldı ve çok konuşulacak iddialarda bulundu.

CHP’li Özgür Özel, FETÖ'den ihraç edilen ilk kişinin Süleyman Soylu olduğunu ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şirin Payzın’ın sunduğu ‘Ne Oluyor?’ programına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında önemli bir iddiada bulundu.

CHP'li vekilden flaş Soylu iddiası! Erdoğan'ın yerinde gözü var

Soylu’yla FETÖ arasındaki bağa değinen Özel, “İlk kez burada açıklıyorum. FETÖ’den ihraçlar son günlerde çokça konuşuluyor. Peki FETÖ’den ihraç ilk ne zaman yapıldı? Birisi diyebilir ki, 17 Temmuz 2016’da yapıldı ama hayır. Türkiye’den FETÖ’den ihraç edilen ilk kişi Süleyman Soylu’dur. Nereden ihraç edilmiştir. Demokrat Parti’den edilmiştir” diye konuştu.

CHP’li Özel, “Süleyman Soylu Ocak 2008’de Genel Başkan seçilmiştir. Daha sonraki süreçteyse Demokrat Parti’den ihraç edilmiştir. Gerekçesi ise 12 Eylül 2010 referandumunda Demokrat Parti’nin kurumsal kararına rağmen, hayırı değil eveti savunmasıdır. Ve Fetullahçı bir cemaatle Demokrat Parti’yi ilişkilendirmekten, önce genel başkanlığı kaybedip sonra partisinden parti görüşlerine rağmen Fetullah ile işbirliği yapmaktan ihraç edilen ilk siyasidir. FETÖ’den ihraçtır kendisi. Ve şu an siyasi sicil affı peşindedir kendisi” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.