Bedelli dönüşü işsizlik sigortası

Bedelli dönüşü işsizlik sigortası

Bedelli askerlik için işten çıkış veren kişiler, askerlik dönüşünden işsizlik maaşı alabilecekler mi? İşte haberin detayları…

Habertürk Gazetesi yazarı Ahmet Kıvanç, son dönemlerde merak edilen bedelli askerlik için işten ayrılanların hakları hakkında merak edilen soruları cevapladı. 


Kıvanç’a gelen soru şu şekilde: 

'Askerden döndükten sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?'
Bedelli askerlik görevim için çalıştığım yere istifa dilekçesi vereceğim. Bu durumda işsizlik sigortası şartlarını da sağlıyorum. Eğer askerlikten dönerken işsiz kalırsam, işsizlik maaşı burada da geçerli olacak mı?


Ahmet Kıvanç merak edilen soruyu şu şekilde cevapladı: 

'Askerlik kodu yazılmalı'
Bu yıl bedelli askerlik yasasına ‘askerlik süreci boyunca kişiler ücretli izinli sayılırlar’ ifadesi eklenmiştir. Bu durumda işsizlik maaşı hakkında da yeni bir durum ortaya çıkardı. Askere gitmek için işinden ayrılarak 90 gün içerisinde gidenler döndüklerinde işsiz kalırlarsa işsizlik maaşı alabilecekler. 


Buradaki kural ise işten çıkış yapan kişilerin belgelerine askerlik kodu yazdırmaları. Ancak şu unutulmamalı ki, bu askerlik kodunun yazılmış olması işveren tarafından size kıdem tazminatı ödeneceği anlamına gelmemesidir. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.