Bedellide yeni değişiklik! Ak Partili isim açıkladı

Bedellide yeni değişiklik! Ak Partili isim açıkladı

AK Partili Prof. Dr. Burhan Kuzu, bedelli askerliğe ilişkin flaş bir paylaşımda bulundu ve değişiklik yapılacağının sinyalini verdi. İşte ayrıntılar;

Bedelli askerlikle ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Profesyonel orduya geçiş ile yeniden değerlendirilmeye başlanan zorunlu askerlik konusunda yeni bir düzenleme beklenirken, askerlik çağı gelmiş gençlerin bedelli askerlik taleplerini karşılayacak düzenleme TBMM gündemine geliyor.

AK Parti, milyonların beklediği bedelli askerlik konusunda adımı attı. AK Parti’nin teklifinde yaş 25, ücret ise 15 bin lira olarak belirlendi. Teklifte, bu şartları karşılayanlar için 28 günlük askerlik hizmeti de öngörülüyor.

BAŞVURU SAYISINI ARTTIRACAK

Bu kararla birlikte bedelli talepleri büyük ölçüde karşılanmış oldu. Uzunca bir süredir yaşın 25 olarak belirlenmesi ve bedelin düşük tutulması konusunda gençler sosyal medya üzerinden kampanyalar yürütüyorlardı. Toplumun daha geniş kesiminin faydalanacağı şekilde belirlenen yaş ve bedel oranları, bugüne kadarki en düşük rakamlar oldu. Daha önceki bedelli düzenlemeleri, gelir düzeyi yüksek kişilere hitap ettiği eleştirilerine konu oluyordu. Bedelin yüksek olması nedeniyle de başvurular sınırlı kalıyordu. Bu kapsamda başvurunun geçen dönemlere göre daha fazla olması bekleniyor.

28 GÜN TEMEL ASKERLİK EĞİTİMİ

Bedelli askerlik bekleyenler şartlarının açıklanmasıyla 'temel eğitim' sürpriziyle karşılaştı. Bedelli yapacakların 28 gün temel askerlik eğitimi alması öngörülen düzenlemede en çok tartışılan madde bu oldu. Özellikle sosyal medyada pek çok vatandaş bu maddeye tepki göstererek kaldırılmasını istiyor.

BURHAN KUZU: BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİLİR

Peki 28 günlük temel askeri eğitim şartı kaldıralacak mı? Konuyla ilgili AK Parti kurucularından MYKY üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Burhan Kuzu "Bu teklif Bütçe Komisyonunda görüşülecek ve enine boyuna tartışılacak.Ortak bir nokta bulunacaktır.Bilhassa 28 günlük eğitim konusu sanırım bir kez daha gözden geçirilir" dedi. 

burhan-kuzu-siyasetcafe.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.