Beril Dedeoğlu Cuma günü defnedilecek

Beril Dedeoğlu Cuma günü defnedilecek

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti. Dedeoğlu'nun cenazesi 15 Mart Cuma günü Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi ve Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti.

CENAZE TÖRENİNE ERDOĞAN’DA KATILACAK

Dedeoğlu'nun cenazesi 15 Mart Cuma günü Fatih Camii'nden kaldırılacak. Cenazeye törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Namazdan önce Galatasaray Üniversitesi'nde tören düzenlenecek.

En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na atanan isimlerden Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti.

EN SON GÖREV ALDIĞI KURUM VE GÖREVLERİ 

Beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 1961'de Ankara'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1986'da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı.

Beril Dedeoğlu, 22 Eylül 2015 tarihinde geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak atandı. 24 Kasım 2015'te görevini, 1 Kasım Genel seçimleri sonrası oluşturulan 64. Hûkümette AB Bakanlığına yeniden getirilen Volkan Bozkır'a devretti. Bakanlık görevinin ardından, 10 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir. Halen Galatasaray Üniversitesi'nde görev yapan Beril Dedeoğlu, 2018 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu'na atanan isimlerden birisi oldu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.