Bilgi Üniversitesi İbak Holding’e satıldı

Bilgi Üniversitesi İbak Holding’e satıldı

Türkiye’nin önde gelen dört kampüsü bulunan özel üniversitelerinden Bilgi Üniversitesi, İlbak Holding’e satıldı.

ABD’li Laureate International Universitiesi'nin sahibi olduğu Bilgi Üniversitesi'nin satışıyla ilgili görüşmelerde, son aşamaya gelindi.

İlbak Holding ile 6 aydır süren görüşmelerde son imzaların Londra'da atıldığı öğrenildi satış rakamına ilişkin henüz bilgi verilmezken, çoğunluk hissenin İlbak Holding’e geçtiği kaydedildi.

Mustafa İlbak ve Murat İlbak’ın başında bulundukları holding, medya, pazarlama iletişimi, baskı hizmetleri, turizm, maden, ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteriyor.

Bilgi Üniversitesi’ne, Doğan Holding’in talip olduğu ve görüşmeler yapıldığı bir süredir gündeme gelmişti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan müracaat ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 4142 sayılı kanunla, bir Vakıf Üniversitesi olarak Türk Üniversite Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak yerini aldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurulduğundan beri muhtelif süreçlerde bünyesine aldığı Kuştepe (32.000 m2), Dolapdere (21.000 m2), santralistanbul (ek bina ile 148.000 m2) ve Kozyatağı (4.300 m2) olmak üzere 4 kampüste toplam yaklaşık 206.000 m2 alanda öğrencilerine ve Türkiye'deki akademik hayata katkı sağlamaktadır.

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.