Binali Yıldırım'ın halefi MHP'den: Meclis Başkanı O olacak

Binali Yıldırım'ın halefi MHP'den: Meclis Başkanı O olacak

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday olması neredeyse kesinleşti. Peki yeni Meclis başkanı kim olacak?

31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyeceklerini ilan etmişti. Bahçeli'nin bu çıkışının ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Jeste jest" diyerek cevap vermişti.

Ankara'da AK Parti'den Mehmet Özhaseki'nin ve İzmir'de Nihat Zeybekçi'nin ilan edilmesinin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayının TBMM Başkanı Binali Yıldırım olmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti kulislerinde Yıldırım'ın "endişelerinin" giderildiği ifade edilirken kamuoyunda bu sürecin sonunda TBMM Başkanlığına kimin getirileceği konuşulmaya başlandı.

Zeybekçi'den İzmir'e rakı sözü

CELAL ADAN TBMM BAŞKANI MI OLACAK?

Siyaset kulislerinde MHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir jestine karşılık 7 ilde jest beklediği ve TBMM Başkanlığı'na istediği konuşuluyor. Hatta, MHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre TBMM Başkanlığı konusunda bir mutabakatın sağlandığı söyleniyor. İddialara göre MHP'nin TBMM Başkanlığı'na MHP ile AK Parti arasında gerçekleşen "Başkanlık Sistemi'nin en önemli koordinatörü" olduğu ifade edilen Celal Adan ismi önerilmiş.

MHP Meclis Başkanlığını ve 7 şehri istedi!

Celal Adan ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından da olumlu karşılandığı yine siyaset kulislerinde konuşulan konulardan.

Yerel Seçimlerde AK Parti'nin Binali Yıldırım ile kazanması durumunda TBMM Başkanlığı'ndan ve Milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor. AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'nın devamlığını pekiştirmek için MHP'den bir Meclis Başkanı çıkmasının oldukça önemli olduğu, bu durumun MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından çok önemsendiği ifade ediliyor.

MHP BAŞKA İLLERDE DE ADAY GÖSTERMEYEBİLİR

Yine siyaset kulislerinden yansıyan bilgilere göre MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti ile gerçekleşecek yerel seçim ittifakı çerçevesinde parti olarak başka jestler de yapabileceği, Samsun, Erzurum gibi başka illerde de aday göstermeyebileceği ifade ediliyor.

Hakan Sönmez

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.