Birçok usulsüzlük ortaya çıkmıştı Büyük gaflet!

Birçok usulsüzlük ortaya çıkmıştı Büyük gaflet!

Türkiye ilk defa bir yerel seçime ittifakla giderken AK Parti MHP ile ortaklık kurarken CHP ise İYİ Parti’nin yanı sıra PKK’nın siyasi uzantısı HDP desteğini almıştı.

Türkiye en son yapılan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle beka sorunu haline gelecek iç ve dış saldırılar altında son yerel seçimlerini tamamladı.

31 Mart yerel seçimlerine AK Parti yine 24 Haziran’da olduğu gibi bir çok yerde MHP ile Cumhur İttifakı ile girdi. CHP ise yine İYİ Parti’nin yanı sıra PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin büyükşehirlerde tam desteğini aldı. 

Seçim öncesi HDP’li Sezai Temelli, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesi halinde bunun HDP sayesinde olduğuna dair açıklamaları bu gizli ittifakı gün yüzüne çıkarmıştı.

Seçim öncesi FETÖ sözcüleri Ekrem Dumanlı ile Emre Uslu yayınladıkları mesajla AK Parti ve MHP aleyhine konuşurken buna karşın CHP-İYİ Parti adaylarına destek verilmesine dair açıklamalar yaptı.

Yine Kandil’den seçimde oy tercihi açıklaması yapıldı. PKK elebaşı Murat Karayılan, kentlerde yaşayan PKK sempatizanı kişiler ile HDP seçmenine AK Parti ile MHP’nin kaybetmesi için CHP-İYİ Parti adaylarına destek çağrısında bulundu.

Yine PKK’nın siyasi uzantısı terör suçundan hükümlü cezaevinde yatan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, tam üç defa PKK sempatizanı ve HDP seçmenine AK Parti ile MHP’nin kaybetmesi için ‘İçinize sinmesi bile’ diyerek CHP-İYİ Parti adaylarına oy verilmesini istedi.

ERDOĞAN: MUTLAKA SANDIĞA GİDİN

Bu durumu en iyi farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden iki gün önce Ankara’nın bir çok ilçesi ile seçimlere bir gün önce ise İstanbul’un 7 ilçesinde mini mitinglerle halkla buluştu. Erdoğan İstanbul’daki mitinglerde yarın sandıklara mutlaka gitmelerini isteyerek, "Muhakkak gidelim, gitmeyenleri de götürelim. Onun için ben sizi yarınki seferberliğe davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini, "Bizim için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza böyle bir şey var mı? Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Bizde ayrım yok. Onun için aman, işi sıkı tutuyoruz, sandıklara sahip çıkıyoruz. Yarın akşam buradan müjde bekliyorum" diye tamamladı.

AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA BÜYÜK GAFLET

AK Parti İstanbul ve Ankara İl Başkanlığı ve Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamalarda seçimlerde bir çok usulsüzlüğün yapıldığına dair belgeler ortaya çıktı. Yani böylece AK Parti kendi gafletini resmen bu belgelerle de ortaya koymuş oldu.

Bu durum Cumhur İttifakı ve AK Parti seçmen sandık görevlendirmesinde önceki seçimlerde olduğu gibi önemsemedi. Bu da başta sandıkta geçersiz oyla başlayan oy kaybı seçim kurullarında maddi hata ile devam etti.

Yerel seçimlere bir tarafta AK Parti ile MHP ittifakı bir tarafta da ise CHP-İYİ Parti çatısında buluşan HDP destekli ve PKK sempatizanlarının da tercihi olan bir ikili ittifakla seçime gitti.

Böyle bir kritik seçimde AK Parti başta İstanbul ve Ankara olmak üzere sandık görevlileri çalışmasında gevşek davrandı. İstanbul ve Ankara’da seçime yapılan itiraz ile bir çok geçersiz oyların normal olduğu ortaya çıktı. Oyların en kritik kayıt altına alınan sandık başında AK Parti’nin sandık görevlilerinin olmaması nedeniyle bir çok oy geçersiz olarak kayda geçirildi. Bu nedenle büyük bir oy oranını geçersiz kabul eden sandık görevlilerin bu usulsüzlüğüne seçim kurulların da devam etti. Bu duruma dikkat çeken vatandaşlar AK Parti’nin önceki seçimlerde sandıklarda seçmen gözetim görevlendirmesinin son seçimde olmaması nedeniyle bunu büyük bir gaflet olarak yorumlandı.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.