Ali İhsan Yavuz açıkladı: “AK Parti lehine 11 bin 109 oy düzeltildi”

Ali İhsan Yavuz açıkladı: “AK Parti lehine 11 bin 109 oy düzeltildi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 1 Nisan’dan itibaren 530 sandıktaki yeniden sayım işleminin ardından AK Parti lehine düzeltilen oy sayısının 11 bin 109 olduğunu açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, düzenlediği basın toplantısında yeniden oy sayma işleminin devam ettiğini açıkladı.

AK PARTİ LEHİNE DÜZELTİLEN OY SAYISI 11 BİN 109

İtirazlar neticesinde bir kısım ilçelerde geçersiz oyların sayımına, bir kısım ilçelerde oyların tamamının sayımına ve bir kısım ilçelerde de reddine ilişkin kararların olduğunu belirten Ali İhsan Yavuz, 1 Nisan’dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısının 11 bin 109 olduğunu aktardı.

Yavuz, 5 bin 857 sandıkta geçersiz oyların sayıldığını, bunun bin 641 adedinin AK Parti lehine olduğunu söyledi. 121 sandıkta ise 64 oy AK Parti lehine kaydedildiğini açıkladı.

“ÖZGÜR BEY ENDİŞEYE KAPILABİLİR”

CHP Grup Başkanvekili’nin, ‘Tüm sandıklar sayılsa bile 13 bin oyla Ekrem İmamoğlu seçimi kazanıyor’ ifadesini manidar bulduğunu söyleyen Yavuz, ‘Sandıkları hiç açmayalım, hiç saymayalım, hiç kurcalamayalım’ yaklaşımında olanların geldiği noktanın bu olduğunu ifade etti. 

Ali İhsan Yavuz, açıklamasının devamında, “’Bu kadar geçersiz oyu biz de kabul ediyoruz ya da AK Parti'nin aleyhine yazılan oyu ama bu 13 binden aşağı inmez yaklaşımı'... Bu kadar oy düzeltildi, daha düzelteceklerimiz var, biraz Özgür Özel Bey endişeye kapılabilir” dedi.

Yavuz, elinde birkaç dosyayla geldiğini belirterek, YSK’dan aldıkları ilçe seçim kurullarından girilen bir sayım döküm sonuç çizelgesinde çok sayıda oyun sisteme girilmediğini gördüklerini açıkladı.

Sonrasında da girilen oyların farklı ve boş yazıldığını gördüklerini aktaran Yavuz, bu sayının çok fazla olduğunu, henüz bunlara ilişkin bir adım atılmadığını, maddi hata düzeltimine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Hedeflerinin, milli iradenin İstanbul’daki seçime yansıması olduğunu belirten Yavuz, seçim kurullarına hataları düzelttirdiklerini, suistimalleri ve usulsüz vakaları yasal yolları kullanarak ortadan kaldırdıklarını açıkladı.

“FARK 19 BİNE DÜŞTÜ”

Yavuz ayrıca, YSK’nın kayıtlarında fark 19 bine düştü net bir şekilde ama düzeltilen oylardan sisteme henüz girilmeyenlerin olduğunu söyledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.