CHP seçimler için YSK hakkında suç duyurusunda bulunacak

CHP seçimler için YSK hakkında suç duyurusunda bulunacak

CHP, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hakkında suç duyurunda bulunacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) suç duyurunda bulunmaya hazırlanıyor. Sözcü'nün haberine göre, CHP’li Trabzon eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri hakkında Danıştay ve Yargıtay nezdinde görev suçu işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Öte yandan AK Parti İstanbul ve Ankara’da bir çok usulsüzlükler iddiasıyla her iki ilin de tüm ilçelerinde seçime itiraz etmişti. İtiraz günü CHP oyların sayımının durdurulması için başvurmuştu. İstanbul’da CHP’nin bu başvurusu üzerine gece saatlerinde oy sayımları durduruldu. Ancak dün sabah YSK yeni bir kararla daha önce itiraz başvurusunun geçerli olduğunu ve yeniden oyların sayımına devam edileceğini duyurdu.

Bunun üzerine bir çok ilçede oylar yeniden sayılmaya başladı. Ancak CHP yeniden 12 ilçede oyların sayımının durdurulması ile ilgili bir başvuru daha yaptı. Ancak YSK bunu reddetti.

Şu anda İstanbul’da 15 ilçede geçersiz oylar 3 ilçede ise tüm oylar sayılıyor. Şu ana kadar 7 ilçede oy sayımı tamamlandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.