Bomba itiraf! Amerika’da Gülen’i ziyaret ettim

Bomba itiraf! Amerika’da Gülen’i ziyaret ettim

İtiraflar gelmeye devam ediyor. Bir isim daha Amerika Birleşik Devleti’nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan FETÖ elebaşı Gülen’i ziyaret ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları;

Akıncı Üssü Davası'nda çarpıcı bir itiraf geldi, eski kursiyer Teğmenlerden Tüfekçi, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i Amerika’da ziyaret ettiğini resmen açıkladı.

Akıncı Üssü davasında, eski kursiyer Teğmenlerden Tüfekçi, Amerika'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğini söyledi. Sanık Tüfekçi, "Askeri liseye girdiğimden itibaren bize kesinlikle telefon kullanmamamız, söylendi" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Duruşmada savunma yapması için söz verilen sanık eski kursiyer Teğmen Gökhan Yakut, daha önce emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeleri kabul ettiğini, bu yüzden ek beyanda bulunmayacağını söyleyerek tahliye talebinde bulundu.

Tutuksuz sanık eski Pilot Üsteğmen M.C.A. da F16 pilotu olarak 142. filoda görev yaptığını belirttiği savunmasında, 15 Temmuz'da bir görev veya talimat almadığını söyledi.

Duruşmada sanık eski kursiyer Teğmen Ali Mert Tüfekçi ise "terörle mücadele harekatı" yapılacağının söylendiğini ve bu kapsamda üste kaldığını anlattı. Eski harekat binasının ışıklarını açma görevinin yanı sıra Mustafa Azimetli'nin emriyle bir minibüsle yakıt alma bölgesine gidip geldiğini anlatan Tüfekçi, yanında beylik tabancasını da taşımadığını ileri sürdü.

Tüfekçi, filo girişinde bekleyen silahlı bir kişiden dolayı çıkamadığını, sonra çıkabileceklerine yönelik anons yapılması üzerine buradan ayrıldığını belirterek, 26 Temmuz'da hakkında bir yakalama kararı yokken bildiklerini anlatmak üzere gittiği emniyette gözaltına alındığını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı'nın diğer örgüt üyeleri gibi bu şahıslara para verip vermediği sorusunu Tüfekçi, "Ben de verdim, değişen dönemlerde. Her zaman vermedim. Bunu yardım için sadaka için verdiğimi biliyordum. O zaman burs diyorlardı." şeklinde yanıtladı.

Tüfekçi, parayı bankaya yatırıp yatırmadığının sorulması üzerine de "Tek yöntem elden. Bankayla ya da postayla yollamadık. Sadece elden veriliyordu." dedi.

Şeytan Erdoğanı Deniz gezmişe benzetti

Emniyette bazı örgüt üyelerini teşhis ettiğini ve yardımcı olduğunu savunan Tüfekçi, 17-25 Aralık'tan sonra TSK içindeki örgüt mensubu askerlere yönelik bir operasyon yapılacağına yönelik sohbetlerin olup olmadığı sorusuna ise bu yönde bir konuşmayı hatırlamadığı cevabını verdi.

Tüfekçi, "Tek hatırladığım tedbir, telefonları yanımızda dahi getirmememizi istiyorlardı. Evde bırakıp gelmemizi söylediler. Siyasi konuşma yapmamamız, çıkıntılık yapmamamız söyleniyordu. TSK'daki yapılanmanın darbeye ilişkin bir şey yapacağını duymadım. Aksine, Mevlüt Tufan isimli kişiyle konuşurken kesinlikle darbeye karşı olduklarını belirtiyorlardı, bana böyle dediler" ifadelerini kullandı.

FETÖ’cülere göre İslam’da vatan satmak günah değil

"Bir partiye oy verin dediler mi? Oldu mu böyle bir şey?" şeklindeki soruya da Tüfekçi, "Oldu. 'Seçimde AK Parti ve HDP haricinde kime oy verirseniz verin' dediler." yanıtını verdi.

Amerika'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le görüşüp görüşmediği de sorulan Tüfekçi, eğitim için bu ülkeye gittiğinde, kursiyerlerden Yıldırım Kılıçaslan ve beraberlerindeki bir kişiyle ziyaret ettiklerini açıkladı.

Önceki günlerde savunma yapan Kılıçaslan da itiraflarda bulunmuş ve FETÖ elebaşını ziyaret ettiğini söylemişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.