Bora Harkuk'u tarumar etti

Bora Harkuk'u tarumar etti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Pençe Harekatı operasyonunda bir ilk yaşandı ve ilk kez yerli ve milli ‘Bora’ füzesi kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik harekat başlattı. Gün içerisinde topçu bataryalarından yapılan atışlar ve düzenlenen hava harekatının ardından akşam da bölgeye özel eğitimli komandolar sevkedildi. ATAK helikopterlerinin de görev aldığı harekatın başarıyla devam ettiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Pençe Harekâtında altı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 oldu” ifadelerini kullandı.

BAĞDAT’IN HABERİ VAR

Irak kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Pençe Harekâtı, Hakurk cephesiyle birlikte boyut değiştirdi. Sınır ötesine helikopterle bırakılan 2 bin 500 komando, mayın tuzaklarını temizleyerek güneye doğru ilerliyor. Komando sayısı yakında 6 bine ulaşacak. Mehmetçiğin hedefi Hakurk’ta tam kontrol sağlamak. Hakurk'a yönelik harekâtın siyasi ve askeri hazırlıkları bir süredir yürütülüyordu.

Kış aylarına kadar devam etme ihtimali bulunan dev operasyon, Bağdat ve Erbil ile eşgüdüm içerisinde icra ediliyor. Ankara hem Irak Merkezi Hükümeti hem de Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile sürekli irtibat halinde.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Nisan’da Irak’taki temasları kapsamında Neçirvan Barzani ile biraraya gelmişti. Operasyon devam ederken dün de Ankara önemli bir konuğu ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Irak Cumhurbaşkanı Behram Salih’i kabul etti.

İki cumhurbaşkanının görüşmesinde ana gündem maddelerinden biri de Irak kuzeyindeki terörist yapılanmayı yok etmek üzere işbirliği faaliyetleri oluşturdu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları tarafından Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk edilen ve bugün ikinci gününe giren kara harekatı adım adım ilerliyor.

Hakurk’a yönelik düzenlenen operasyona Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 10. Komando Tugayı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrindeki askerler katılırken, Derecek İlçesi'ndeki askeri birlikler tarafından da ateş destek vasıtalarıyla PKK hedefleri vuruldu.

‘Pençe Harekatı' kapsamında ilk kez yerli ve milli olan ‘Bora’ balistik füzesi de kullanıldı. Derecik ilçe merkezindeki askeri birliklerden fırlatılan füzeler hedeflere tam isabet etti.

TÜRKİYE'NİN BALİSTİK FÜZESİ BORA

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen Bora füzesi, ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturuyor. Bora füzesi; zamanında, doğru ve etkili ateş gücü oluşturarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlıyor.

Füze, ROKETSAN üretimi Bora silah sistemi ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabiliyor. Dikey atış ile hedefi tam isabetle vuran Bora, 280 kilometrenin üzerindeki menzili ile de önemli bir savunma kaynağı konumunda.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.