Brunson’dan bomba Türkiye açıklaması!

Brunson’dan bomba Türkiye açıklaması!

Son Dakika... Amerikalı rahip Brunson mahkemenin verdiği tahliye kararının ardından ilk kez konuştu ve Türkiye ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte ayrıntılar;

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump, Brunson ile birlikte Oval Ofis'te buluştu. Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Brunson'ın serbest kalmasından ötürü teşekkürlerini yinelerken Papaz Brunson’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

"TÜRKLERİ SEVİYORUM"

Rahip Brunson'ın ilk sözleri, "Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton'a teşekkür ederim. Kongre'de serbest kalmam için uğraşanlara da teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum" şeklinde oldu.

BRUNSON, TRUMP İÇİN KISA BİR DUA GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Trump'da bu konuşma karşılığında Türkler iyi insanlardır onları seviyorum ifadelerini kullandı. Toplantı sırasında Rahip Brunson Trump ve ABD için kısa bir dua gerçekleştirdi.

Brunson'un duasının ardından Trump'ta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Donald Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"OBAMA BU OLAYI ÇÖZEMEDİ"

Sizinle gurur duyuyoruz çok teşekkürler. Hepimiz için çok özelsiniz. Tüm bu insanlar hepsi sizin için mücadele etti savaştı. Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik.

Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım. Obama yönetimi bu olayı çözemedi.

"TÜRKİYE İÇİN DE KOLAY BİR DURUM DEĞİLDİ"

Bu ülkeyi bir bütün hale getirdiniz. Neler yaşadığınızı biliyorum. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan'a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi.

"TÜRKİYE İLE SIKINTILI İLİŞKİKER VARDI"

Eve dönmüş olmanız büyük bir şeref. Bir daha Türkiye'ye gider misiniz diye sormak istemiyorum. Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz.

(Brunson'un serbest bırakılmasının zamanlamasına dair soru üzerine) Ekonomi karmaşık bir durum, bu tamamen rastlantısal olaylar. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşananları biliyorsunuz. Bunun tamamen rastlantı olduğunu düşünüyorum.

siyasetcafe.com

tsk-firat.jpg

abd-papaz.jpgbrunson-bahceli-001.jpgbrunson-tak.jpg

erdogan-mujde.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.