Brunson’un gidişi esnafı perişan etti!

Brunson’un gidişi esnafı perişan etti!

Amerikalı Papaz Brunson’un serbest bırakılmasının ardından ülkeyi terk etmesi esnafı üzdü. İşte şok haberin ayrıntıları;

İzmir esnafı ABD’li Papaz Brunson’un şehirden ayrılmasının ardından büyük bir üzüntü yaşadı.

Rahip Brunson'un İzmir’deki komşuları "Artık araçlarımıza park yeri bulabiliyoruz" diye sevinirken sokak esnafı ise "Polisine, gazetecesine, bürokratına, müridine iş yapıyorduk. Hareketliliğin sona ermesi işimize gelmedi” ifadelerini kullandı.

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlemek ve devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek suçlarından hakim karşısına çıkan ve 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldıktan sonra cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilen ABD'li Rahip Andrew Brunson'un İzmir'deki mahallesinde sessizlik hakim.

SESSİZ BİR SABAH

Dün gece Almanya’ya giden oradan da ABD'ye geçecek olan Andrew Craig Brunson'ın evinin bulunduğu Işılay Saygın Sokak, 2 buçuk aylık yoğun trafiğin ardından yeni güne 'hüzünle' başladı. Ev hapsinde tutulduğu sürece polis memurlarının, çeşitli bürokratların ve Brunson'un müridlerinin uğrak yeri olan sokakta şimdi deyim yerindeyse yeller esiyor.

ESNAF PERİŞAN

Mahalle sakinleri sokakta park yeri bulabilmenin mutluluğunu yaşıyor ancak esnaf sokaktaki hareketliliğin sona ermesinden memnun değil.

Ev hapsinde tutulduğu sürede, sokağın hareketliliğinin arttığını belirten mahalle esnafı Tazecik Kafe Sahibi Tansu Konuşak, "Ev hapsine alındıktan sonra sokak bir anda yoğunlaştı. Memur arkadaşlar ve gazeteciler buradaydı hep. Sokakta hep hareketlilik vardı ve bizim için iş açısından faydalı oldu. Gitmesine üzüldüm" dedi.

esnafff.jpg

Hakkında çıkan suçlamalardan önce Brunson'ı "sıradan bir mahalle sakini" olarak tanıdıklarını belirten esnaf Konuşak, "Bir mahalle sakiniydi bir artısı ya da eksisi yoktu. Tutuklanma ve ev hapsinden sonra olaylar aksi yönde gelişti" diye konuştu.

Brunson'ın ev hapsinde tutulmasından dolayı sokaktaki polis arabalarının fazlalığından şikayetçi olan komşuları ise artık arabalarını evlerinin önüne rahatça park edebildiklerini vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.