BRUNSON'UN KARISI AĞZINDAN KAÇIRDI!

BRUNSON'UN KARISI AĞZINDAN KAÇIRDI!

Rahip Brunson ile eşi Norine, Türkiye’yi kötülemeye çalışırken zor durumdaki Suriyeli mültecilere kanca atıp Hristiyan yaptıklarını itiraf etti.

İzmir’de FETÖ/PKK’ya yardım ve yataklık, casusluk suçlamasıyla yargılandığı davada tahliye edilip ülkesi ABD’ye uçan rahip Andrew Brunson ile eşi Norine Brunson, Amerika’nın Sesi’ne kapsamlı bir röportaj verdi.

Brunson çifti, 23 yıl kaldıkları Türkiye’de hangi gerekçeyle soruşturmaya konu olduklarını kendilerince anlatmaya çalışırken önemli bir itirafta bulundu. Brunsonlar, ülkelerindeki kargaşadan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere yönelik yoğun bir misyonerlik faaliyeti yürüttüklerini, çaresiz insanları türlü vaatlerle din değiştirmeye zorladıklarını ağızlarından kaçırdılar.

'MÜLTECİLERLE HİZMETİMİZ VARDI'

Muhabirin bu suçlamalara neden maruz kaldıklarını düşündüklerini sorduğu papaz Brunson darbe girişiminin yeni olduğunu hatırlatırken, eşi Norine Brunson ise 'Hem o vardı, hem mültecilerle hizmetimiz vardı, tabii ki bu sadece insani yardım değil, ruhsal destek, hem de Amerikalı’yız, Hıristiyanız. Bütün bunlar birarada, bilmiyorum, bilmiyoruz. Aslında kilisemiz herkese açık' cevabını verdi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.