Bu mucize otun kilosu 350 tl

Bu mucize otun kilosu 350 tl

Batman’da yetişen ve pek çok hastalığı iyileştirdiği söylenen mucize zuzubak otu ile vatandaşlar hayatlarını idame ettiriyor.

Batman’ın Sason ilçesinde yetişen mucize bitki zuzubak otunun pek çok hastalığa iyi geldiği söyleniyor.

Sason ilçesinde Mereto ve Zoveser dağları eteklerinde yetişen zuzubak otu, hem şifa kaynağı olarak görülüyor hem de bölgede yaşayan vatandaşlar için hayatlarını idame ettirmelerini sağlıyor.

KİLOSU 350 TL

Vatandaşlar, kendi kurdukları tezgahlarda zuzubak otu satarak, geçimlerini sağlıyorlar. 350 TL’den satışa sunulan zuzubak otu ilçenin en yüksek rakımlı dağları olan Mereto ve Zoveser’in eteklerinden toplanıyor.

Bölgede yaşayan ve zuzubak otu toplayarak geçimini sağlayan vatandaşlardan Sait Boguş, otun ilkbahar aylarında yetiştiğini ve sadece bir aylık ömrünün olduğunu söylüyor.

BİRÇOK HASTALIĞI İYİLEŞTİRİYOR

Mucize otun pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini açıklayan Boguş, “Zuzubak otunu toplayabilmek için sabah erkenden yola çıkıyoruz. Yaklaşık 3 saat yol yürüdükten sonra zuzubak otunun bunduğu dağlara yetişiyoruz. Otu her türlü yemeğin içine katarak tüketebilirsiniz. Başta kolesterol ve tansiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini biliyoruz. Otun tadı da çok güzel. Genellikle koparıldıktan sonra kaya tuzuna karıştırılır, toz haline getirilir ve yemeklere baharat olarak katılır” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.