Bu nasıl rapor bu nasıl kehanet: 2. perde...Rockefeller korona sonrası teknolojik gelişmeleri de 10 yıl önce bilmiş

Bu nasıl rapor bu nasıl kehanet: 2. perde...Rockefeller korona sonrası teknolojik gelişmeleri de 10 yıl önce bilmiş

Rockefeller Vakfı tarafından 2010'da hazırlanan raporda korona virüs sürecinin bire bir anlatıldığı haberini işlemiştik. Vakfın hazırladığı raporda yer alan yepyeni ifadeler ortaya çıktı. Raporun konu başlığı ise "Karantina altındaki teknoloji"

Rockefeller Vakfı tarafından 10 yıl önce hazırlanan raporda korona virüs sürecinin bire bir anlatıldığı haberini işlemiştik. Vakfın hazırladığı raporda yer alan yepyeni ifadeler ortaya çıktı. Raporda korona salgını sonrası teknolojik yeniliklerin büyük ölçüde hükümetler tarafından yönlendirileceği, ulusal güvenlik kaygılarıyla ülkelerin kendi Bilgi Teknolojileri (BT) ağını oluşturacağı belirtiliyor.

Dünyayı sömürerek güç imparatorluğu kuran Rockefeller ailesine ait olan Rockefeller Vakfı’na bağlı bir yan kuruluş olan ve gelecek bilimci’ Peter Schwartz’ın kurduğu GBN Global Business Network (Küresel İş Ağı) isimli kurum tarafından 2010 yılında yayınlanan “Uluslararası Kalkınma ve Teknolojinin Geleceği için Senaryolar” başlıklı tartışmalı raporda 2020 yılının başından beri dünyaya musallat olan korona virüs salgını sürecinde yaşanan olayların bire bir anlatılması gündeme oturmuştu.

Aynı raporun karantina altındaki teknoloji adlı bölümünde “Teknolojik yenilikler büyük ölçüde hükümetler tarafından yönlendiriliyor”, ulusal güvenlik kaygılarıyla ülkelerin kendi Bilgi Teknolojileri ağını oluşturacağı ve (fMRI) teknolojisini kullanan tarayıcıların havaalanlarında kullanılacağı belirtilmekte.

Karantina altındaki teknoloji adlı bölümde aşağıdaki şu ifadeler yer almakta:

“TEKNOLOJİK GELİŞİMİ MÜMKÜN KILACAK”

Gelecekte önemli teknolojik ilerlemelerin ne olacağını doğru bir şekilde tahmin etmenin bir yolu olmasa da, senaryo anlatımları koşulların belirli tür teknolojilerin gelişimini mümkün kılabileceği veya hızlandırabileceği alanlara işaret ediyor. Böylece hız, coğrafya ve kilit yaratıcıları dikkate alarak her senaryo için teknolojik yenilik bağlamını sunuyoruz. Ayrıca her senaryoda gelişebilecek birkaç teknoloji eğilimi ve uygulaması öneriyoruz.

“TEKNOLOJİK YENİLİKLER HÜKÜMETLER TARAFINDAN YÖNLENDİRİLİYOR”

“Karantina altındaki” teknolojik yenilik büyük ölçüde hükümet tarafından yönlendiriliyor ve ulusal güvenlik ve sağlık ve güvenlik konularına odaklanıyor. Teknolojik gelişmelerin çoğu hükümetler tarafından şekillendirilen gelişmiş ülkeler tarafından ve bu ülkeler için oluşturulur. Vatandaşlarını kontrol etmek ve izlemek için çifte istek. Yönetişimi zayıf olan ülkelerde, ilerleme kaydedemeyen büyük ölçekli projeler boldur.

Teknoloji trendleri ve uygulamalarda göreceklerimiz:

-Gelişmiş fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) teknolojisini kullanan tarayıcılar, “antisosyal niyet” i gösterebilecek anormal davranışları tespit etmek için havaalanlarında ve diğer kamu alanlarında norm haline gelir.

-Pandemi korkularından sonra, yiyecek ve içecekler için daha akıllı ambalajlama, önce işletmeler arası bir ortamda büyük şirketler ve üreticiler tarafından uygulanır ve daha sonra bireysel ürünler ve tüketiciler için benimsenir.

-Bulaşıcı hastalıkları tespit etmek için yeni teşhisler geliştirilmiştir. Sağlık taramasının uygulanması da değişir; tarama bir hastaneden veya hapishaneden serbest bırakılmanın bir önkoşul haline gelir ve birçok hastalığın yayılmasını başarıyla yavaşlatır.

-Tele-varlık teknolojileri, seyahati kısıtlı olan nüfus için daha ucuz, düşük bant genişliği, gelişmiş iletişim sistemleri talebine yanıt verir.

-Korumacılık ve ulusal güvenlik kaygılarıyla hareket eden ülkeler, Çin'in güvenlik duvarlarını taklit ederek kendi bağımsız, bölgesel olarak tanımlanmış Bilgi Teknolojileri (BT) ağlarını oluştururlar. Hükümetler internet trafiğini polislik konusunda çeşitli derecelerde başarıya sahiptir, ancak bu çabalar yine de “Dünya Çapında” Web'i kırmaktadır.

 

İLGİLİ HABER:

 

Siyasetcafe.com

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.