Burhanettin Kocamaz olayında sürpriz gelişme

Burhanettin Kocamaz olayında sürpriz gelişme

Seçim kuruluna listenin geç verilmesi nedeniyle İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayan Burhanettin Kocamaz hakkında, İYİ Parti Akdeniz İlçe Başkanı Abdullah Batıyel’den açıklama geldi.

İYİ Parti Akdeniz İlçe Başkanı Abdullah Batıyel, İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı listenin seçim kuruluna geç teslim edilmesi nedeniyle adaylığı gerçekleşmeyen Burhanettin Kocamaz hakkında açıklama yaptı.

Yaşanan süreçte kendilerinin haksız yere suçlandığını belirten Batıyel, listelerin kendilerine Akif Çiftçi tarafından geç ulaştırıldığını ifade etti ve olayda herhangi bir etkilerinin olmadığını söyledi. Kendilerinin, ‘son başvuru tarihinden bir gün önce listeyi teslim edelim’ demelerine rağmen ‘acele etmeyelim’ cevabı aldıklarını aktaran Batıyel, iki gün telefonla arama yapmalarına rağmen oyalandıklarını öne sürdü.

Batıyel, açıklamasının devamında, ‘kamera kayıtlarında da görüleceği üzere son gün 17:00’ye 5 kala il yöneticisi Orhan Galip tarafından sadece Akif Çiftçi ve Belediye Meclisi birinci sıra adayı Yılmaz Bekler’in dosyasını getirmiştir’ dedi.

Dosyanın eksik olduğunu ve bu sürede yetiştiremeyeceğini söylediğini aktaran Batıyel, ‘Bir şey olmaz götür ver’ diye talimat verildiğini belirtti. Koşarak adliyeye gittiğini söyleyen Batıyel, bu süreçte seçim kuruluna girdiğinde saatin 17:05 olduğunu ifade etti.

MERAL AKŞENER'İN DE HABERİ VARMIŞ!

Görevden alınan İYİ Parti Akdeniz İlçe Başkanı Abdullah Batıyel, Meral Akşener’in Mersin ziyaretinde yaşanan bu gelişmeleri hem yazılı hem de kamera kayıtlarıyla kendisine teslim ettiğini ancak İYİ Parti Genel Başkanı’ndan cevap alamadığını açıkladı. 

Batıyel konuşmasını sonlandırırken, ‘Bu kumpas olayları ile hiçbir alakamız yoktur’ ifadelerini kullandı.

İşte Abdullah Batıyel’in basın toplantısı:

siyasetcafe.com

İlgili haber...

kocamaz-yalan-soyluyor-iste-gercekler.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.