Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın da yargılandığı uyuşturucu davasında neler yaşandı?

Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın da yargılandığı uyuşturucu davasında neler yaşandı?

Cenk Eren, Gizem Karaca ve Çağatay Ulusoy’un aralarında bulunduğu 20 sanığın İstinaf Mahkemesi’nde yeniden yargılanmasına başlandı. 

Mahkeme tarafından uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında hapis cezası verilen Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’in de aralarında yer aldığı 20 sanığın yargılanmasına yeniden başlandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Yusuf Hasan Akgün ve Gizem Karaca’nın da bulunduğu 11’i tutuksuz 1’i tutuklu 12 sanık ve avukatları yer aldı Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy’un mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığı belirtildi. 

Cenk Eren adıyla medyada bilinen Yüksel Venedik’in avukatı İbrahim Hakkı Bozan, yerel mahkemenin aldığı kararı kaldırarak müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.

GİZEM KARACA: “ANNE OLMAK İSTİYORUM AMA…”

Bu olaylar gerçekleştiğinde 19 yaşında olduğunu söyleyen Gizem Karaca, meselenin 7 yıldır devam ettiğini, geçen sene evlendiğini ve bu engel sebebiyle anne olmak, gelecek planlaması yapmak gibi konulara cesaret edemediğini söyledi.

Gizem Karaca ayrıca, yurt dışından ailesiyle birlikte geleli 3-4 sene olmuş, çok hızlı bir şekilde iş hayatına atıldığını ve bu çalışma hayatında uyuşturucu madde ile tanıştığını söyledi. Bir kaz kez arkadaş ortamında uyuşturucu kullandığını itiraf eden Gizem Karaca, hiçbir zaman ticaretini yapmadığını belirtti. Olayın 7 yıldır sürmesi nedeniyle şikayetini bildiren Gizem Karaca, bu olaydan dolayı çok yıprandığını ifade etti. 

OLAYIN GEÇMİŞİ!

Birçok oyuncu ve sanatçının aralarında bulunduğu 34 kişiye, İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, mahkeme 16 Mayıs 2018 tarihli duruşmada kararını vermişti. Mahkemenin verdiği karara göre, Cenk Eren, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis ve 100 lira da adli para cezasına çarptırılmış, Gizem Karaca, Çağatay Ulusoy, Yusuf Hasan Akgün, Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ve menajer Ayşe Selin Borankay, ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası, 80’er lira da para cezasına çarptırılmışlardı. 

Ayrıca, 27 sanık da 4 yıldan 28 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sanıklar, mahkemenin kararını İstinaf Mahkemesine taşımıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.