Çapa Tıp Fakültesi'nde hırsızlık operasyonu

Çapa Tıp Fakültesi'nde hırsızlık operasyonu

İstanbul Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eczanesinden farklı tarihlerde tıbbi malzeme hırsızlığı yapıldığı ortaya çıktı.

Polis ekiplerine İstanbul Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eczanesinden farklı tarihlerde tıbbi malzeme hırsızlığı yapıldığı yönünde bir ihbar geldi.

Ekipler ihbar üzerine, 15 gün boyunca hastanede 7 gün 24 saat aralıksız olarak sivil polislerle teknik ve fiziki takip başlattı.

26 Aralık'ta şüpheli Çetin K.'nın bir otomobilden boş sırt çantası alarak hastaneye gittiği daha sonra dolu bir çantayla araca geri geldiği belirlendi. Otomobilin bir süre sonra hastane otoparkından ayrılması üzerine polis ekipleri de peşlerinden takibe devam etti. Otomobil yol kenarında beklerken araca H.D.'nin bindiği sırada baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda sırt çantası içinde 12 şişe anestezi maddesi ele geçirildi. Otomobile çantayı getiren Çetin K., otomobil sürücüsü Sezgin C. ve yolda yanlarına aldıkları H.D. gözaltına alındı.

2. OTOMOBİLE DE OPERASYON DÜZENLENDİ

Çalışmaların devamında ihbarda belirtilen ikinci otomobilinde aynı gün hastane otoparkından hareket etmesi üzerine takip başlatıldı. Hastane çevresinde bulunan bir otobüs durağında bekleyen otomobile 1 kişinin gelmesiyle baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda otomobil sürücüsü Kubilay K. ve yanına gelen Mehmet K. gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada çeşitli amaçlarda kullanılan 31 tıbbi malzeme ele geçirildi.

Polis ekipleri otomobil sürücüsü Kubilay K. tıbbi malzemeleri Şehremini Mahallesi'nde Medikal malzemeler satan amcasının dükkanına götürdüğünü söylemesi üzerine dükkana da operasyon düzenlendi. Medikal malzemeler satan işyerine yapılan baskında amca Adnan K. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan baskında çalıntı olduğu değerlendirilen 26 tıbbı malzeme ele geçirildi.

1500 LİRAYA SATMIŞLAR

Polis ekipleri şüphelilere yönelik yaptığı detaylı incelemede 7 Aralık ve 19 Aralık'ta da Seyran B. ve Mehmet K.'nın çalıştıkları Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eczanesinden toplam 42 tıbbi malzemeyi şüpheli Kubilay K.'ya bin 500 liraya sattığı belirledi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.