Celal Eren Çelik 1 yılı değerlendirdi! İşte İmamoğlu'nun karnesi

Celal Eren Çelik 1 yılı değerlendirdi! İşte İmamoğlu'nun karnesi

Sitemiz yazarlarından ve Türkiye’nin en güvenilir ve bağımsız gazetecilik kimliğiyle tanınan Celal Eren Çelik Ekrem İmamoğlu’nun bir yılını değerlendirdi. 

Sitemiz yazarlarından ve Türkiye’nin en güvenilir ve bağımsız gazetecilik kimliğiyle tanınan Celal Eren Çelik, Ekrem İmamoğlu’nun bir yılını değerlendirdiği yazısında dikka çeken tespitlerde bulundu.

Çelik bugün siyasetcafe'deki köşesinde kaleme aldığı makalede İmamoğlu’nun seçildikten bu güne kadarki geçen süreyi analiz etti. 

 

Çelik'in 'İmamoğlu'nun yolu: 'Çıkmaz sokak' başlıklı yazısında İmamoğlu'nun başarısızlığını açık biçimde dile getirdi.

 

Bundan tam 1 sene önce Ekrem İmamoğlu 25 yıllık AKP saltanatını hem de 2 kere AKP’yi sandığa gömerek yerle bir etmiş,tüm ülkede bir “Umut dalgası”yaratmış olduğunu ifade eden Çelik yazısında şu ifadeleri kullandı.

Hem de öyle  bir umut dalgasıydı ki  bu İmamoğlu’nu bir anda muhalefet  için  “Kurtarıcı” konumuna getirmiş,hatta bazı çevreler tarafından “2.Atatürk” olarak adlandırılmış,Atatürk’ün sancağını devraldığı söylenmişti…(!)

Ne diyordu İstanbul’un başına geçen bu genç dinamik başkan “Artık cemaatlere,tarikatlara,vakıflara,derneklere hizmet dönemi bitti”,ne diyordu İmamoğlu “Kaybedecek bir dakikamız bile yok, ne diyordu büyük umut Ekrem Başkan “Yapılanların hesabını soracağız”…

İmamoğlu bunları söyledikçe muhalif kitle mest oluyor,coştukça coşuyordu…

Ancak bir tuhaflık vardı,”Enteresan” bir şeyler oluyordu…

***

İmamoğlu daha mazbatasını alıp alamayacağı tartışmalı haldeyken İngiliz devlet kanalı BBC’nin konuğu oluyor kendisine “Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı” soruluyordu…

Dedik ya daha İstanbul’a mazbatasını alıp başkan olup olamayacağı tartışmaları devam eden İmamoğlu “Biz seçmenlerimizden İstanbul için oy aldık,inşallah İstanbul’a hizmet edeceğiz.Gündemimizde Cumhurbaşkanlığı gibi bir konu yok” demiyor “Kısmet” diyor “İstemem yan cebime koy” diyordu….

Zaten o soruya verdiği cevaptan ziyade İngiliz devlet kanalnın bu soruyu ona sorması enteresandı…Dışarıdan İmamoğlu’nun gelecekte nerede konumlandırıldığını gösteriyordu ve İmamoğlu da bunun gayet farkındaydı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İmamoğlu ilk röportajını PKK’ya yakın RUDAW TV’ye veriyor, Kuzey Irak meselesini masaya yatırıyor AKP’ye Esad ile masaya oturmasını öneriyordu.
Hemen sonraki röportaj ise Kıbrıs Rum Kesiminden bir ajansa veriliyor İmamoğlu bu kez de Kıbrıs meselesinin bir an önce çözülmesi gerektiği konusunun üzerinde duruyordu…

Sanırdınız ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değil,Cumhurbaşkanı seçilmişti kendisi…

***
Dedik ya “Enteresan” işler oluyordu gerçekten…

Seçim döneminde “Tarikatlara,cemaatlara hizmet dönemi bitti” diyen İmamoğlu seçimi kazandıktan sonra Didem Aslan Yılmaz’ın konuğu olduğu Habertürk programında “İstanbul’da çok köklü tarikatlar var,kökü yüzlerce yıllık tarikatlar var.Tarikatlar bizim geleneğimizde var ben de bazı önde gelen isimleri ile zaman zaman konuşuyorum” diyordu.

Ama yetmiyordu bu tuhaflıklar…

 

CENGİZ İNŞAAT BAĞLANTISI
 

Çelik'in dikkat çektiği bir diğer önemli konu ise, AK Partili Mehmet Cengiz ile olan yakın ilişkisiydi.

İmamoğlu'nun Mehmet Cengiz'i neden ayağına giderek ziyaret ettiğinin hala bir sır olduğunu kaydeden Çelik, şu sözlerle yazısını sürdürdü.

Memleketim bilmem neresine koyması ile meşhur en büyük yandaş holding olan Mehmet Cengiz’in Cengiz Holding’i İmamoğlu’nun ilk ziyaret ettiği büyük sermayedarlardan birisi olacaktı. Mehmet Cengiz’in kardeşi Ekrem Cengiz İmamoğlu’nu kapıda karşılayacaktı.Tarih yaprakları 7 Eylül 2019’u göseriyordu,İmamoğlu seçileli  3 ay olmuş ama maşallah milleti ile değil milletin bilmem neresi ile derdi olanlar ile kol kola girmeyi tercih etmişti…

***

 

Yazının tamamını okumak için lütfen tıklayın

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.