Celal Eren ÇELİK

Celal Eren ÇELİK

BİR DAMADIN TASFİYESİ

BİR DAMADIN TASFİYESİ

Dün Türkiye Varlık Fonu’nda yapılan yönetimsel değişiklik Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrasında merakla beklenen bir soruyu da yanıtlamış oldu.

Dün yapılan açıklama ile Berat Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki görevinden “Affını istediği” açıklandı ve Albayrak’ın fondaki görevi sona erdi.

Ancak bu açıklamada önemli bir detay vardı.O detay ise Albayrak ile birlikte fondaki bir diğer yönetici olan  Arda Ermut’un da görevinden alınmasıydı.

Bu detay şunun için önemli; Albayrak’ın istifası ile başlayan süreç sadece Albayrak ile kalmayacak… Bilindiği gibi Albayrak uzunca bir süredir parti içerisinde de rahatsızlık yaşanacak boyutta bir kadrolaşma faaliyeti yürütmekteydi.

Devletin en önemli bürokrat kadrolarına,bakan yardımcılıkları,bakan danışmanlıklarına, genel müdürlüklere,çeşitli yönetim kurullarına hep kendisine yakın “Ekibini” yerleştirmişti.

İşin medya ve algı ayağını ise PELİKAN EKİBİ olarak da bilinen yapılanma ile birlikte organize etmekteydi.

İşte bundan sonraki süreç asıl bu nedenle önemli ve dün Varlık Fonu’nda Arda Ermut’un görevden alınması bu nedenle kritik.Zira Arda Ermut Albayrak ekibinde yer alan bir isim, Albayrak'a yakınlığı ile bilinmekte.

Arda Ermut aynı zamanda Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi.Yakın bir zamanda Ermut’un bu yönetim kurullarındaki görevlerine de son verilmesi şaşırtıcı olmayacaktır…

***

Yine Albayrak’ın kurduğu bu “Ekip” kadrosunun “Danışmanlar” ayağının en tepesinde iseEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminden bu yana  uzun yıllardır kendisi ile birlikte “ÖZEWL KALEM VE DANIŞMAN” olarak çalışan Ufuk Hacıahmetoğlu bulunmakta…

Ufuk Hacıahmetoğlu’nun Berat Albayrak’ın kurdele keserek açılış yaptığı makasları çerçeveletip saklamak gibi özel alışkanlıkları bu ikili arasındaki ilişkinin yakınlığı hakkında sanırız çok daha yakın bir fikir vermesi açısından yeterli olacaktır.

Ufuk Hacıahmetoğlu “DANIŞMANLAR” üzerinde büyük etkisi olan bir isim.Zira “DANIŞMANLIK” yapmaya yıllar yıllar önce Mehmet Ali Şahin’in basın ekibinde başladı sonra Albayrak tarafından “Transfer” edildi. Albayrak’ın “Tasfiyesi” sonrasında ilk tasfiye edilecek yakın çalışma arkadaşı da tabii ki Ufuk Hacıahmetoğlu olacak ve Albayrak’ın kontrol altında tutarak çeşitli bakanları ve kritik kurumların başındaki isimler üzerinde nüfuz ve yönlendirme gücü sağladığı “DANIŞMANLAR” AĞI ÇÖKERTİLECEKTİR.

Yakın gelecekte Albayrak’ın isteği ve onayı, Ufuk Hacıahmetoğlu’nun referans ve girişimleri ile çeşitli bakanlık ve kuruluşlarda danışmanlık görevine gelmiş olan pek çok ismin tasfiye edildiğini göreceğiz…

Öte yandan Albayrak’ın aslında ilk büyük yenilgisini aldığı Emniyet içerisindeki Soylu ile giriştiği güç mücadelesinde ağır darbe alsa da hala pek çok önemli görevde kendisine yakın isimleri bakan olmanın verdiği güçle tatabilmiş olduğu da biniyordu.

Bundan sonraki süreçte Soylu’nun adım adım Albayrak’ın tüm akibini emniyetten tasfiye edişi de yaşayacağımız bir diğer gelişme olacak.

***

Ve gelelim işin “Algı” ve “Medya” yapılanmasına… Zira bundan sonraki süreçte en enteresan şeyler Albayrak’ın kurduğu ve PELİKAN yapılanması ile kardeşi Serhat Albayrak vasıtası ile SABAH-ATV Grubu üzerinden koordine ettiği “Medya yapılanmasına” 

“Pelikan Yapılanması” olarak bilinen oluşum yasal olarak bakıldığı zaman “BOSPHORUS GLOBAL” olarak da bilinen  BOĞAZİÇİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER DERNEĞİ’dir .Kuzguncuk’ta bulunan meşhur PELİKAN YALISI işte bu BOĞAZİÇİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER DERNEĞİ’nin yönetim adresidir.

Geçtiğimiz günlerde medyada çok ses getirmese de bu BOĞAZİÇİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER DERNEĞİ “KAMU YARARINA FAALİYET GÖSTEREN DERNEK” statüsü kazandı.

Bu statünün kazanılması aslında bu derneğe bir yandan istediği gibi bağış toplanmasının önünü açarken bir yandan da pek çok “HİBE” fonu almasını çok çok kolay hale getirdi. Bu izni veren ise AKP üst yönetimi aslında “Stratejik” bir hamle yaparak mali kaynaklarını kendi kontrol edeceği PELİKAN YAPILANMASI üzerindeki Albayrak etkisini kırarak “Organize troll ve sosyal medya” yapılanması gücünü de tamamen kendisine mahkum etme yolunu seçti. Zira Albayrak’ın PELİKAN YAPILANMASI ÜZERİNDEN EL ALTINDAN KENDİLERİNE KARŞI BU TASFİYE OPERASYONUNU DURDURMAK ADINA BİR HAMLE YAPABİLECEĞİNİ GÖRDÜLER VE TEDBİRLERİNİ ÖNCEDEN ALDILAR.

Serhat Albayrak’ın yönettiği SABAH-ATV Grubunda ise bir süre sonra Serhat Albayrak’ın görevden alınması söz konusu olabilir,yok eğer böyle bir durum yaşanmazsa SABAH-ATV’de 1-2 AKP karşıtı operasyonel haber çıksa da sahiplik yapısı göbekten AKP’ye bağlı olduğu için bu grupta da artık  Albayrak’ın hiçbir hükmü kalmayacaktır…

Ve PELİKAN YAPILANMASI etkisinde olan yargının belli bir bölümü…

Evet ilerleyen süreçte yargının belli bir bölümü üzerinde nüfuz alanı kurarak “hedef olarak seçtikleri” kimi kişi ve kurumlar hakkında dava açtıran yahut süren davaları etkileyen PELİKAN YAPILANMASI Albayrak’ın isteği doğrultusunda ve onun gücünü kullanarak yargıya artık müdahil olamayacaktır.

Yine PELİKAN YAPILANMASI’nın etkilediği pek çok davanın düşeceğini ve bizzat PELİKAN GRUBU’nun hedefinde olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül eli ile yargı içerisinde de bazı hakim ve savcıların tasfiye edileceği bir süreci yaşayacağız….

***

Görünen o ki Berat Albayrak’ın istifası sadece kendisinin istifası olarak kalmayacaka ve AKP içerisinde zaten var olan Albayrak antipatisi ile bir araya gelen çeşitli güç odakları Berat Albayrak’ın tamamen tasfiyesi için ellerinden geleni yapacak.

Erdoğan ise çok feda ettiği vezirinin daha fazla kendisine ayak bağı olmaması için bu  büyük tasfiye operasyonuna olur verecek…

İşin acı kısmı ise bir “DAMADIN” bu vasfının ötesinde yeterli birikime ve liyakate sahip olmamasına rağmen devlet kadrolarında ve siyaset dengelerinde bu denli güç sahibi olabilmiş olması.

Devleti “DAMATLAR” ile yönetmeye kalkarsanız bu tip sonuçlar da kaçınılmaz oluyor…İşte bu da “TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN” çıkarması gereken sonuçtur…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Celal Eren ÇELİK Arşivi