Celal Eren ÇELİK

Celal Eren ÇELİK

BU MAÇ BURADAN DÖNER Mİ?: MUHARREM İNCE

BU MAÇ BURADAN DÖNER Mİ?: MUHARREM İNCE

Muharrem İnce’nin dün gece HaberGlobal kanalında katıldığı canlı yayın esnasında sözlerinin kesilerek kanalın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Okçular Vakfı’nın etkinliğindeki konuşmasına bağlanması üzerine sert sözlerle durumu protesto ederek yayını terk etmesi büyük ses getirdi.

Muharrem İnce sadece yayını terk ederek doğru vekarakterli bir duruş ortaya koymadı, yayını terk etmeden önce kullandığı sert ifadeler ile belki de ölmek üzere olan siyasi kariyerine yeni bir can suyu verdi.

Ne dedi İnce Haber Global yayınını terk etmeden önce?

“Türkiye Erdoğan’ın babasının malı değildir”

Ne dedi protestosunda İnce

“Faşizmle mücadele edilecektir”

Ne dedi İnce

“Erdoğan Türkiye’nin kurucusu değildir”

Ve ne dedi İnce

“Erdoğan’dan korkmuyorum”

İşte bu son cümle belki de en etkili olan cümlesi, İnce farkında olmasa,canlı yayındaki spontane gelişen bir olaya verdiği tepkisel sözler olsa da belki de onun artık yolun sonuna gelmeye yüz tutmuş siyasi kariyerinden kendisini alıp yeniden kitlelerin karşısına “Umut” olarak çıkartabilecek cümleydi.

***

Bugüne kadar defalarca çeşitli platformlarda yazdık,çeşitli vesileler ile konuştuk:Bugün Türkiye’nin en büyük eksikliği bir muhalefet eksikliğidir.Bugün Türkiye’deki muhalefet “Salıdan salıya beyanat muhalefeti” “mış gibi” muhalefettir.

Halk bunaldı,halk baskıya daha fazla tahammül edemez hale geldi,halk AKP’nin ekonomik politikalarının getirdiği yıkıma da,ayrıştırıcı diline de,adaletsizliğine de,devlet kurumlarının “Dönüştürülmesine” de tepkili ama bunu dile getirecek “Ben Erdoğan’dan korkmuyorum” diyecek birisi yoktu ve halk o bilmediği, görmediği kişiyi arıyor adeta Godot’u bekler gibi kendisine tercüman olacak kişiyi bekliyordu….

Muharrem İnce ne kadar açıklamaya çalışırsa açıklasın ama milyonların desteğini arkasına aldığı 24 Haziran seçim kampanyasında o gece bu güveni kaybetti,yetmedi ardından gelen süreci de kötü yönetti,arkasından CHP içerisinden kendisine kumpas kuranlar çıktığında Külliye olayı belki bir geri dönüş fırsatıydı olmadı,yapamadı.

Ama halk da bu kadar kızmasına,bu kadar kırılmasına,”Sen bize sahip çıkmadın” diye öfkelenmesine rağmen bir başka Muharrem İnce bulamadı.

Kimse Ekrem İmamoğlu falan demesin İmamoğlu o krediyi 1 senede yedi tüketti.

İmamoğlu artık pek çok kişinin gözünde gömleğinin kollarını sıvayıp “Yolumuz uzun,gençliğimiz var bizim” ediği andan çok çok gerideki bir “Proje” görünümünde,Cumhurbaşkanlığı hedefi için İBB’yi bir ara durak olarak “Kullanmaya” çalıştığını görenler ise buna tepkili.

İmamoğlu ise asıl hayali için AKP-sağ-cemaatler-vakıflar-dernekler ile bir denge oyununa…

Halk ise “Dengelere” oynayan birisini değil doğruları korkmadan ve bedel ödemeyi göze alarak dile getirecek birisini aramakta.

***

İnce farkındadır yahut değildir bilemem…Ama dün gece sosyal medyada kendisine en çok kızanların dahi içerisinde olduğu“Tamam bize yaptığı affedilir gibi değil ama bu konuştuklarını konuşabilen başka siyasetçi de yok” diyen on binlerce kendisine dargın “Doğal tabanı”bir anda harekete geçirdi…

Şimdi Muharrem İnce tam da ucunda olduğu o derin uçurumdan dönebilmek için bir fırsat daha yakaladı.

Muharrem İnce ne yapıp etmeli ve güvenini kaybettiği insanların gönüllerini yeniden kazanmalı,kırdığı kalpleri yeniden almalı…

Bununla da kalmamalı,çok geniş bir demokratik halk muhalefeti örgütlemek için bugünden tezi yok çalışmalı,insanlara da “Erdoğan’dan korkmuyorum” dedirtebilmeli.

Ahmet Hakan’a, Ayşe Arman’a röportaj vererek değil peşinden milyonları sürüklediği günlerdeki gibi Yozgat’ın Boğazlayan’ındaki Hatice Nine ile sohbet ederek,Rize’nin Pazar’ındaki Temel amca ile dertleşerek,Edirne’nin Keşan’ında Ali ile Zeynep’in düğününde Kasap Havası oynayarak kırdığı,üzdüğü,hayallerini yıktığı halkı ile yeniden kucaklaşmalı…

Şimdi bu yazıyı okuyup “O iş geçti,adam kazandı dediği an bitti o iş” diyenleri duyar gibiyim…”Adam kazandı” diyeni giyotine verdik hep birlikte ki hak da etti ama bu örgüte alnının terini dökmüş,yüreği ile çıkmış kaç tane Muharrem İnce bulabildik sonrasında?

Niye Kılıçdaroğlu’ndan pek bir memnun Erdoğan? Niye İmamoğlu Erdoğan’dan randevu talep ediyor aylardır,niye ilk ziyaretini yapıp kucaklaştığı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar sosyal medyadan demediğini bırakmadığında tek bir kelam etmedi kendisi?

Ha Muharrem İnce bunu yapabilir m,i hani “Sevdiceğim” dediği partililerinin gönlünü alabilir mi,kendisini affettirebilir mi bilmem…

Ama Muharrem İnce eğer yapabilir ve dip dalga ile doğru şekilde buluşabilirse,bu maç buradan döner ve önce CHP kurtulur…

Ve emin olun ki “Dizayn edilmiş” CHP küresel işbirlikçilerin işgalinden kurtulduğu gün Türkiye kurtulur.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celal Eren ÇELİK Arşivi