Celal Eren ÇELİK

Celal Eren ÇELİK

Siz hiç Esenler Erokspor diye bir takım duydunuz mu?

Siz hiç Esenler Erokspor diye bir takım duydunuz mu?

Yerel seçimlerin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ”İsraf Galerisi” adı altında İBB tarafından AKP döneminde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olup AKP İl, ilçe teşkilatları ile çeşitli vakıf-dernek gibi kuruluşlara da tahsis edilen araçları sergilemişti.

Seçimler sonrasında bu çeşitli dernek,vakıf,resmi kurum gibi yerlerden araçlar İBB’ye iade edilmiş ve iade dilen araçların sayısının da 517 olduğu açıklamıştı.

Ancak İBB Destek Hizmetler Biriminin yürüttüğü çalışma ile İBB’ye iade edilen araç sayısının 517 değil 907 olduğu ortaya çıktı.

BirGün Gazetesi’nden Uğur Şahin’in haberine göre İBB’den kanuni olarak araç tahsisi mümkün olmayan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 7 araç, Cumhurbaşkanlığı’na 232 araç, 15 Temmuz Şehitler Derneği’ne 7 araç, Başbakanlık 48 adet, AKP İl Başkanlığı’na 51 araç, Okçular Vakfı Spor Kulübü’ne 3 aracın verildiği ve bu araçların içerisinde AUDİ ve Mercedes marka çok sayıda lüks aracın da bulunduğu ortaya çıktı.

Ancak İBB’den yasal olmayan şekilde araç tahsisi yapılan yerlerden birisi özellikle dikkat çekici: Esenler Erokspor.

Diğer vakıfların,kurumların,partinin adını biliyorduk bilmeye ama kimdi,neyin nesiydi bu Esenler Erokspor ve neden İBB bu kulübe 2 araç tahsis etmişti?

***

Aslında Esenler Erokspor, yıllar yıllar önce Kasımpaşa’da kurulmuş bir kulüp…

Ve bu kulüp gençlik yıllarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da formasını giydiği bir kulüp.

Aynı zamanda Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak da bu kulübün formasını giymiş.

Tabii bu işin biraz “magazin” kısmı…Zira hani derler ya “Turbun büyüğü” heybede.

Şimdi efendim bu Esenler Erokspor kısa bir süre önce yeniden yapılanıyor ve kulübün başına da Zafer Topaloğlu geçiyor.

Peki kimdir efendim bu Zafer Topaloğlu biraz daha yakından bakalım isterseniz.

Zafer Topaloğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat ayında nikah şahidi olacak kadar sevdiği bir iş adamı kendisi TOYA GAYRİMENKUL ve TOYA YAPI’nın sahibi…

Peki “Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Zafer Topaloğlu arasındaki bu “muhabbet” nereden geliyor?” diye soracak olursanız sizler ile filimi biraz geriye saracağız…

***

Takvim yaprakları 2011 yılını gösterdiğinde Türkiye Haziran ayına gelinirken yapılacak genel seçimlerin heyecanını taşımaktaydı.

AKP de seçimlere tüm gücü ile asılırken İstanbul’da uzun süre seçim çalışmalarının merkez üssü olarak konumlanacak bir “siyasi karargah” için arayışta bulunmuş ve son olarak E-5 karayolunun hemen kenarında bulunan ve mimarisi ile İstanbul’un en güzel binalarından birisi olarak gösterilen ancak uzun süredir kiralık olmasına rağmen bir türlü kiracı bulamayan bir plazada karar kılmıştı.

AKP bu modern mimarinin en güzel örneklerinden birisi olan binayı kiralayıp seçim karargahı yaptı ve 2011 seçimlerinin kazanıldığı bina bu bina oldu.
İşte uzun zamandır kiracı bulamayan fakat AKP tarafından seçim karargahı olarak kiralanan bu binanın da, binanın sahibinin de bu seçimler sonrasında adeta “Bahtı açıldı”…

Binanın sahibi TOYA YATIRIM ve TOYA GAYRİMENKUL’ün sahibi Zafer Topaloğlu’ndan başkası değildi.

Seçim çalışmaları bitti,AKP binayı boşalttı boşaltmasına ama dedik ya bir kere binanın da binanın sahibinin de bahtı açılmıştı bir kere.Uzun zaman kiracı bulunamadığından boş kalan bu binayı hemen Basın İlan Kurumu kiralayıverdi…

2014 yılında ise Türkiye’de halk ilk kez Cumhurbaşkanını seçecek ve Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu seçimde yarışacaktı.

İşte bu seçim için her iki taraf kampanyasını kıyasıya yürütürken Basın İlan Kurumu’nun Zafer Topaloğlu’ndan kiraladığı binasının tepesine devasa Recep Tayyip Erdoğan afişleri asılması ile bu bina birkez daha gündeme gelecek ama sahibi çok da “konuşulmayacaktı.”

***

2011’de Zafer Topaloğlu binasını AKP’ye seçim karargahı olarak tahsis ettikten sonra işleri de bir açıldı,pir açıldı.

Önce seçimden hemen 1 ay sonra yani 2011’in Temmuz ayında AKP’ye yakınlığı ve 12 katı kaçak olarak çıktığı 34 katlı SKAYPORT  RECİDANCE inşaatları ile ünlü Gül Proje ile Zafer Topaloğlu bir ortaklık anlaşması yaptı ve Avcılar Park projesine başladı.

Bu projenin en önemli özelliği projenin arsasının 9 milyon dolara SABANCI’dan alınmış olmasıydı.

Ancak Zafer Topaloğlu ile SABANCI AİLESİ’nin yolları bundan sonra çok daha büyük işlerde kesişmeye devam eder…

2013 yılında Zafer Topaloğlu ile SABANCI AİLESİ’nin küçük kızları Sevil Sabancı QENT İSTİNYE isimli lüks projede bir araya geldi.

2015 yılında ise Zafer Topaloğlu ile Sevil Sabancı bu kez Mecidiyeköy’de bir otel yapmak üzere yine bira araya geldiler.

Ve Hilton Garden Inn Mecidiyeköy  projesi ikili tarafından hayata geçirildi.

Yalnız bu proje öyle kolay hayata geçmedi.Zira projenin yapılacağı arazi “tartışmalıydı…

Arazi Sevil Sabancı’ya ait Melisa Binicilik ve Turizm ve Dış Ticaret A.Ş’ye ait  eski binicilik ve spor tesisi olar gözükmekteydi.

Plan değişikliği için Sevil Sabancı 2 kez İBB’ye başvurmasına rağmen “Plan ilke ve kararlarına aykırı olması” gerekçesi ile reddedilmişti.

Ancak ne de olsa oteli yaparken birlikte çalışacağı Zafer Topaloğlu’nu AKP’nin en üst mercileri seviyordu…

Ve bir anda bir şeyler oldu, “bazı eller” devreye girdi…

Ve işte en sonunda bu arazi Nüfus, yapı ve trafik yoğunluğunu artıracak plan değişikliğinin, Boğaziçi alanlarında verilen yapılaşma koşullarına aykırı olarak, bölgede tüm yapılar en fazla 2 katlıyken 3 kata izin verilerek Kadir Topbaş yönetimindeki İBB’de CHP’nin belediye meclisindeki tüm muhalefetine rağmen AKP’li beledişye meclisi üyelerinin oyları ile 1/500’lik nazım planı kabul eilerek hayata geçirildi.

İmar planı değişmiş, on milyonlarca dolarlık rant sağlanıvermişti…

***

İşte Bu Zafer Topaloğlu sonra Erdoğan’ın “Proje takımım” dediği Esenler Erokspor’un başına geçti…

Zafer Bey maşallah elini neye atsa bahtı açılıyor ya, yıllardır amatör kümelerde tabiri yerindeyse “Patinaj” yapan kulüp hızla yükselmeye başladı…

2015-16 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e çıkan Erokspor,2016-2017 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 10.Grup’ta Play-Off maçları sonrasında 3.Lig’e çıkarak “Profesyonelliğe” geçiş yaptı…

Tabii başkan bu kadar “Profesyonel” olup,kulübü de “Şirket” yapmışken takımın amatör kalması olmaz. Neden olmaz “Rantabl” değil zira…

E tabii kulüp bu hızla kısa sürede Spor Toto Süper Lig’e çıkarsa gelecek İDDİA ve YAYINCI KURULUŞ gelirlerini hesap edin siz…

Ne diyordu Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenler Erokspor için “Bir başka proje takımımız…” 

E tabii kulüp “Profesyonel” olunca bir “özel araç” gereği hasıl oldu…
İşte o araçlar da İBB tarafından verilen araçlar listesinde görülmekte…

Erdoğan’ın futbol sevgisi,genç bir girişimcinin “rüzgarı” iyi yakalayıp “doğru ata” yatırım yapması ve sonrasında birbirini takip eden “rant dolu” ilişkiler…

Senin sahaya çıkmana gerek yok Esenler Erok,sen her türlü kazanıyorsun  nasıl olsa…

Millet de birbirini yiye dursun…

Vesselam…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celal Eren ÇELİK Arşivi