Cem Uzan'ın Türkiye'ye karşı açtığı dava sonuçlandı! İşte karar...

Cem Uzan'ın Türkiye'ye karşı açtığı dava sonuçlandı! İşte karar...

Cem Uzan, çocuklarının dondurulan mal varlıklarıyla ilgili Türkiye’ye karşı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava açmıştı. Davanın Cem Uzan lehine sonuçlandığı açıklandı.

Fransa’da yaşayan Cem Uzan, çocuklarının mal varlığına ilişkin karar nedeniyle Türkiye’ye AİHM’de dava açmıştı. Strazburg’taki mahkeme, Türkiye’nin Cem Uzan’ın iki çocuğuna ait özel mülk hakkını gasp ettiğine hüküm verdi.

Euronews’te yer alan habere göre, Cem Uzan’ın avukatı Matthias Pujos, bu kararın büyük bir zafer olduğunu, mahkemenin ise Uzan ile Türkiye’nin bir araya gelip sorunu çözmek üzere müzakereye davet ettiğini belirtti.

Uzan ailesindeki tüm bireylerin Türkiye’deki mal varlığı dondurulmuş, buna 18 yaşından küçük ve yasa çıktığı sırada doğmamış çocuklar da dahil edilmişti.

Cem Uzan’ın Türkiye’ye karşı açtığı büyük kısmı ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait 2,1 milyar dolar değerindeki hisselerini geri alma davasını geçen Aralık ayında kazanmasının ardından avukat Pujos, müvekkilinin TMSF ile bu konuya ilişkin anlaşma yapmak istediğini duyurmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.