Cengiz İnşaat'a flaş kıyak: İhaleye ne gerek vardı?

Cengiz İnşaat'a flaş kıyak: İhaleye ne gerek vardı?

Diyarbakır-Mardin demiryolu inşaatında yeni hat yapımı için ihale yapıldı. İhaleyi Cengiz İnşaat kazandı fakat ihalede yaşananlar tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yeni hat yapımı için gerçekleştirilen ihaleye Cengiz İnşaat’ta katıldı. İhaleyi en düşük teklif 380 milyon 615 bin TL olmasına rağmen 489 milyon 637 bin TL bedelle hükümete yakınlığıyla bilinen işadamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat kazandı.

Bu ihalenin ardından büyük bir tartışma yaşandı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tahsin Tarhan konuyu Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a sordu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan yanıtında, Cengiz İnşaatın tercih nedenini, “ihale dışı unsurlar var” diye açıkladı.

Ayrıca Bakanlık’tan gelen cevapta, “İhale uygulama yönetmeliğinde fiyatın yanı sıra fiyat dışı unsurlar da mevzuatta belirtildiği şekilde ayrı ayrı puanlanmaktadır. Fiyat dışı unsur değerlendirmelerine göre en uygunu Cengiz İnşaat’tı” ifadelerine yer verildi.

Bakan Turhan’ın verdiği yanıtı değerlendiren CHP’li vekil Tahsin Tarhan, “Bakanlık, ‘Cengiz İnşaat varsa teklife gerek yok, ihale onlarındır’ demek istiyor” ifadelerini kullandı ve tepki gösterdi.

BAKANLIK YANDAŞ FİRMALARA İHALE DAĞITIYOR

CHP’li vekil Tarhan, Bakanlığın korkmadan çekinmeden yandaş firmalara ihale dağıttığını, milleti hiçe saydığını ve kul hakkı yediğini ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.