HDP'li Temelli'den CHP'ye destek Türkiye'ye tehdit! 

HDP'li Temelli'den CHP'ye destek Türkiye'ye tehdit! 

HDP'li Sezai Temelli, “Bizim oyumuzu merak edenler 23 Haziran günü sandığa iyi baksınlar, o sandıktan barış çıkacak, demokrasi çıkacak, yine HDP çıkacak” diyerek CHP adayına desteğini açıkladı. 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı. HDP'li Sezai Temelli, “Ya faşizm ya demokrasi. O yüzden bu 23 Haziran seçimleri bizim açımızdan bir demokrasi referandumudur” diye konuştu.
 
HDP Milletvekili Leyla Güven’in bebek katili PKK elebaşı Öcalan adına 193 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Temelli 31 Mart yrel seçimlerde işbirliği içinde olduğu CHP ve İYİ Parti adayına destek olacaklarını belirtirken Türkiye'ye ise tehdit etmeme küstahlığında bulundu. 

"BEDEL ÖDÜYORUZ"


PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Temelli kendileri için en büyük tehlikenin AK Parti ve MHP olduğunu savunarak, "Bu iktidar AKP iktidarı, AKP-MHP bloku, bir otoriter rejimi bu ülkeye dayatmaktadır. Bunun karşısında güçlü bir direniş var, halklar var, Kürt halkı ve HDP var. Buna izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek için de bedel ödüyoruz. Çocuklarımız, arkadaşlarımız bedel ödüyor. Bugün hak etmedikleri halde cezaevinde bulunan arkadaşlarımız bedel ödüyor. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak ve bütün yoldaşlarımız bedel ödüyor, biliyoruz" dedi.

"SINIRA ASKER YIĞIYORLAR TANK YIĞIYORLAR"


HDP'li Temelli, PKK ile mücadeleyi ima ederek bu operasyonlarının durdurulmasını isterken, bunun adının ise barış olduğunu savunarak şöyle konuştu: "Savaş istemiyoruz, barış istiyoruz, toplumsal barışı var etmek istiyoruz. Sınıra asker yığıyorlar, tank yığıyorlar, yok insansız hava araçları yok S-400’leri yığıyorlar. Bu halkın ekmeğinden çaldıkları ile bu halka savaşı dayatıyorlar. Bütçe hakkımızı istiyoruz, kentlerimizi yönetmek istiyoruz."

CHP ADAYI İMAMOĞLU'NA TAM DESTEK 

HDP'li Temelli yine CHP - İYİ Parti'nin İstanbul adayını destekleyeceklerini belirterek, "Tıpkı 31 Mart’ta yaptığımız gibi şimdi stratejimizi daha kararlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Demokrasi ittifakında buluşmalıyız. İstanbul seçimleri önemlidir, İstanbul seçimleri kritiktir, böyle demiştik ve yine tekrar ediyoruz. Demokrasi ittifakı açısından bu süreci çok iyi değerlendirmek zorundayız. Ya faşizm ya demokrasi. O yüzden bu 23 Haziran seçimleri bizim açımızdan bir demokrasi referandumudur. Bu anlayışla örgütlenmeliyiz. Bu anlayışla çalışmalıyız."

PKK İLE TÜRKİYE'YE TEHDİT KÜSTAHLIĞI 

CHP-İYİ Parti adayını tam destekleyeceklerini belirten HDP'li Sezai Temelli PKK'nın ortaya çıkış zamanı olan 40 yılı Kürt mücadelesi olarak tanımlayıp yine terör örgütü ile Türkiye'yi tehdit etme küstahlığında bulundu.  HDP'li Temelli, "TV programlarında, meydanlarda “Bu Kürtler ne yapacak?” deniyor. Kürtlerin ne yapacağını merak ediyorsan sadece seçimlere bakma, dön bak 40 yıldır ne yaptıklarına bak. Onca çıkartılacak ders varken bu dersleri çıkartamıyorsan sürükleneceğin yer acz çukurudur." dedi. 


CHP VE İYİ PARTİ'YE KATİL ÖCALAN İÇİN ÇAĞRI 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Temelli Türkiye'yi küstahça tehdit etmekten geri kalmazken CHPve İYİ Parti'ye bebek katili PKK lideri Öcalan'a sözde tecrit için birlikte mücadele etme çağrısında bulundu. Temelli, "Bugün artık herkes kendi kendine şu soruyu sormalı: HDP ne yapacak değil ben ne yapacağım? Bu tecridin sonlanması, bu otoriter rejimin son bulması için ben ne yapacağım? Bu adımı birlikte attığımızda o dayanışma ağlarını var ettiğimizde, gücümüzün ne denli büyük olduğuna tanıklık edeceğiz. Demokratik çözüm için toplumsal barış için bu adımı hep birlikte atacağız. Bu mağduriyete karşı da yan yana geleceğiz. 

"BUGÜN İMAMOĞLU HEPİMİZİN TEMSİLCİSİDİR"

Bugün Sayın İmamoğlu bu mağduriyetin hepimiz adına temsilcisidir. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için bu duygudaşlıkla hareket edeceğiz. Bizim derdimiz sadece oy ve sandık değildir. O yüzden bir kez daha söylüyorum, bizim oyumuzu merak edenler 23 Haziran günü sandığa iyi baksınlar, o sandıktan barış çıkacak, demokrasi çıkacak, yine HDP çıkacak. 31 Mart’ta söylediğimizi bir kez daha söylüyoruz. İstanbul Ya Me Ye (Bizim).” 

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.