CHP adayına tavsiyelerde bulunan Enginyurt: İmamoğlu ile şahsi bir meselemiz yok

CHP adayına tavsiyelerde bulunan Enginyurt: İmamoğlu ile şahsi bir meselemiz yok

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP’nin adayının sokağa çıkmadan bir süre dinlenmesi gerektiğini önerirken, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise İmamoğlu’nu kontrolden çıkmış araca benzetti.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“EKREM İMAMOĞLU BENİ HAKSIZ ÇIKARMADI”

31 Mart seçimleri öncesinde CHP adayı soğukkanlı, sinirleri alınmış, naif ve kibar bir görüntü sergileyerek adeta seçmene büyük bir takiye yaptığına dikkat çeken MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Ekrem İmamoğlu için o dönemde iyi bir tiyatrocu demiştim. Beni haksız çıkarmadı. Seçimden sonra ortaya çıkan İmamoğlu tablosu kendini öyle net ortaya koymuştur ki; agresif, sert, had bildiren ve herkesi tehdit eden bir İmamoğlu çıkmıştır ortaya. İşte gerçek yüzü budur. Beylikdüzü’nde de aynı İmamoğlu vardı. Gazetecilere hakaret eden, karakol basan, komisere parmak sallayan. Şimdi aynısı tekrar nüksetmiştir” ifadelerini kullandı.

“İMAMOĞLU İLE ŞAHSİ BİR MESELEMİZ YOK”

Cemal Enginyurt, ‘İmamoğlu hakikaten İstanbul’u yönetemez’ diye başladığı konuşasını şu şekilde sürdürdü:

“Biz ‘İmamoğlu seçilmesin’ derken İmamoğlu ile şahsi bir meselemiz olduğu için demiyoruz. İstanbul büyük bir beş yılı kaybeder. Bu sebeple Ekrem İmamoğlu İstanbul’a yakışmıyor. Binali Bey beyefendi kişiliği, devlet adamlığı ve yaptıkları ile adeta kendisini ispat etmiş bir devlet adamıdır. Bunun için tercihimiz her zaman Binali Yıldırım ve Cumhur İttifakından yana olmuştur.”

“BİR İKİ GÜN DİNLENSİN, SOKAĞA ÇIKMASIN…”

Cemal Enginyurt, CHP adayı İmamoğlu’na “ Bir iki gün dinlen, sokağa çıkma, sağlıklı hale gelirsin” tavsiyesinde bulunu. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP’nin adayı İmamoğlu’nun ruh halini de değerlendirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Ekrem İmamoğlu’na da küçük bir tavsiyede bulunmadan geçemeyeceğim. Lütfen bir-iki gün dinlensin, sokağa çıkmasın, sağlıklı bir hale gelsin. Şirazesi kaymış, sağlığı bozulmuş bir durumdadır. Her yeri tehdit ederek ve her yere hakaret ederek bu işler yürümez. Gazeteciyi, patronları tehdit et, Ordu Valisine hakaret et, devletin valisine hakaret et, polislere hakaret et ve sonra da utanmadan “biz bir şey demedik dedim” gibi yalanlara başvurarak hiçbir yere varamazsınız. Gerçek yüzünüz ortaya çıkmıştır. Ben İstanbul seçmeninden hassaten rica ediyorum: sağduyulu davranılmalı, İstanbul’un beş yılı heba edilmemeli ve Cumhur İttifakı kazanmalı diyorum.”

“DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETMİŞ BİR RUH HALİ VAR”

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise, Ekrem İmamoğlu’nun ruh halini direksiyon hâkimiyetini kaybetmiş şoföre benzeterek şöyle konuştu:

“Beylikdüzü’nde ne yaptıysa onları yapmaya çalıştı. Sanki İstanbul’u fethetmiş, dünyaya meydan okuyan bir tarz, bir hava, bir gösteriş halini aldı. Onun bu ruh hali kontrolden çıkmış, direksiyon hakimiyetini kaybetmiş bir arabanın ruh hali gibiydi. Bir daha kontrol altına alınabilir mi, bilemiyorum. İstanbul’a belediye başkanı olursa daha kontrol altına alınamaz. Kontrolsüz gider ve bir yerde kaza yapar.”

“BİR DAHA KURMAZSAN SAAT BAŞKA TÜRLÜ ÇALIŞMAYA BAŞLAR”

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun gerçek yüzünün 31 Mart sonrasında ortaya çıktığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Manzaranın gerçek yüzü 31 Mart’tan sonra pat diye ortaya çıktı. Çünkü kurgulanma 31 Mart’a kadardı. Biliyorsunuz bazı şeylerde saati kurarsınız o saatin belli bir diliminde çalışır. Sonra bir daha kurmanız gerekir. Bir daha kuramazsanız saat başka türlü çalışmaya başlar. Şimdi kurgulanma 31 Mart’a kadardı. 31 Mart’tan sonra başka türlü çalışmaya başladı. Gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. Nedir gerçek yüz? Mazbatayı alır-almaz yaptıklarını biliyorsunuz. Her şey ortadadır. Yani daha ikinci günü ‘Sayın Demirtaş’ın yaptıklarına, söylemlerine katılıyorum, söylemlerine katılmamak mümkün değildir’ gibi gerçek ortağına yumuşak bir gönderme yaptı.”

Cemal Enginyurt’un twitter hesabından paylaştığı açıklaması şu şekilde:

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.